Turussa on todettu runsaasti koronatartuntoja kansainvälisten vaihto-opiskelijoiden keskuudessa. Koronalle on altistunut ainakin parisataa henkeä. Tilanne on erittäin vakava.

Turun kaupungin tartuntatautiviranomaiset ovat selvittäneet tartuntaketjuja. Jäljitystyö on vielä kesken. Tartuntojen ja altistumisten määrä tulee todennäköisesti vielä kasvamaan.

Suuria tartuntaryppäitä on todettu seuraavissa kohteissa:

  • Turun Ylioppilaskylä, useat kohteet sekä itä- että länsipuolella
  • Turun kaupungin omistama Retrodom Luolavuoressa
  • Ylioppilaskyläsäätiön asuntola Krööpilänkadulla Varissuolla

Koronapositiiviset henkilöt ovat oleilleet myös seuraavissa kohteissa:

  • Old Irish Bar 6.3.
  • Espresso House Kultatalo 7.3.
  • Educarium Campus Sport Gym 11.3.
  • Ylioppilaskylän sauna 11.3.
  • Turku International School 12.3.

– Tilanteen vaikeus selvisi eilen. Tartuntoja ja altistumisia on tapahtunut laajalti esimerkiksi opiskelijoiden yhteisasumisessa, jossa virus leviää helposti, sanoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi Turun kaupungilta.

Kyseessä herkästi leviävä muuntunut virus

Kyseessä näyttää olevan muuntunut koronavirus, joka leviää erittäin herkästi. Siksi on erityisen tärkeää, että kaikki aikuiset noudattavat tilanteeseen liittyviä suosituksia ja rajoituksia. Aikuisten väliset kontaktit on rajattava minimiin.

Jos epäilet altistuneesi virukselle korkeakouluopiskelijoiden epidemiaryppäässä, jää omaehtoiseen karanteeniin ja hakeudu koronatestiin. Sama pätee tilanteisiin, joissa yhteisasumisessa jollakulla todetaan koronavirus.

– Jokaisella aikuisella on nyt vastuu tilanteesta. Kukaan ei voi ajatella, että joku muu hoitaisi asian. Jokaisen pitää olla vastuullinen – sen aika on nyt, Peltoniemi korostaa.

Koronantorjuntabussi tekee koronatestejä Ylioppilaskylässä la–su 20.–21.3. klo 11–14 osoitteessa Inspehtoorinkatu 3 C. Bussissa pääsee maksuttomaan koronavirustestiin ilman erillistä lähetettä. SPR on mukana tukemassa toimintaa.

Vaihto-opiskelijoille viestitään tehostetusti

Kaikki Turun korkeakoulut ovat tiedottaneet koronasta ja koronaohjeista vaihto-opiskelijoille omissa kanavissaan pandemian alusta lähtien.

Nyt kansainvälisille opiskelijoille suunnataan tehostettua koronaviestintää sekä koulukohtaisesti että yhteisesti Opiskelijakaupunki Turku -verkoston kanavissa. Kansainvälisille opiskelijoille järjestettiin myös etäinfotilaisuus torstaina 18.3.

Lisäksi Ylioppilaskylän talojen ilmoitustauluille ja yleisiin tiloihin on lisätty monikielistä viestintää ja varoituksia.

– Tiedot tartuntapaikoista ja -määristä tarkentuvat sivulle: turku.fi/koronatartunnat

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi