Juho Kautto on Vasemmistoliiton kansanedustaja Äänekoskelta. Kautto on ammatiltaan puutarhuri. Hän on työskennellyt myös työehtosihteerinä. Kautto on Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja ja oli aikaisemmin Vasemmistoliiton ensimmäinen varapuheenjohtaja. Kuvalähde: Juho Kauton Facebooksivu
Julkisuudessa on kiinnitetty huomiota tapahtumiin Äänekosken kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina 29.3.2021 klo 18 alkaen ja valtuuston puheenjohtajan Juho Kauton menettelyyn kokouksen puheenjohtajana.
Monet havaitsivat, että Kauton esiintyminen oli paikka paikoin epävarmaa ja haittasi puheenjohtajan tehtävän hoitamista ennen kokoustauon alkamista klo 20.
Joukkoviestimien runsaiden yhteydenottojen johdosta Äänekosken kaupunki haluaa todeta, että kaupungin viranhaltija- tai luottamushenkilöjohto ei kommentoi kokouksen tapahtumia julkisuudessa. Yleisöllä oli mahdollisuus seurata kokousta kaupungin YouTube-kanavalla jaetusta suorasta lähetyksestä.
Kaupungin edustajilla ei ole lähetyksestä tai kokouksen kulusta lisättävää tai kommentoitavaa.
Kaupungin www-sivuilla tai YouTube-kanavalla ei ole nähtävillä tallennetta kokouksesta, sillä valtuuston kokouksista ei ole tapana laatia myöhemmin katsottavissa olevia tallenteita. Tallenteita ei ole tehty eikä julkaistu aiemminkaan. Kaupungin viranhaltija- ja luottamushenkilöjohdon edustajat ovat kokoontuneet 30.3.2021 ja todenneet, että kaupunki ei ryhdy tässä vaiheessa toimenpiteisiin kokouksen tapahtumien johdosta. Kaupunki katsoo, että Juho Kauton asiana on tiedottaa mahdollisista luottamustehtävän hoitamiseen liittyvistä seikoista.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.