Kuvituskuva, Kuvan koira ei liity uutiseen.

Valvontaeläinlääkäri ja poliisi saivat ilmoituksen loukkaantuneesta saksanpaimenkoiraista Kokemäellä. Eläin jouduttiin lopettamaan.

Valvontaeläinlääkäri ilmoitti Lounais-Suomen poliisille loukkaantuneesta saksanpaimenkoirasta Kokemäellä. Omistaja ei kehotuksesta huolimatta ollut toimittanut koiraansa eläinlääkärin hoidettavaksi, vaan oli lähinnä lääkinnyt koiraansa omilla, ihmisille tarkoitetuilla kipulääkkeillään.

Koiralla todettiin murtunut alaleuka joka roikkui lähinnä nahan varassa. Eläin oli ollut avuttomassa tilassaan jo parin päivän ajan.

Poliisi muistuttaa, että eläinsuojelulain nojalla eläimen omistaja tai haltija vastaavat aina eläimensä hyvinvoinnista ja terveydestä. Eläimen hyvinvointi on tarkistettava riittävän usein, ja tarpeen tullen eläimelle on järjestettävä asian vaatimaa hoitoa.

Asiassa käynnistetään esitutkinta eläinsuojelurikoksesta. Eläinsuojelurikoksesta voidaan ankarimmillaan tuomita kaksi vuotta vankeutta.

Asian selvittelyssä eläimen omistaja on uhkaillut valvontatyötään tekevää virkaeläinlääkäriä. Tämän suhteen asiassa epäillään virkamiehen väkivaltaista vastustamista, josta voidaan ankarimmillaan tuomita neljä vuotta vankeutta.

Loukkaantunut eläin jouduttiin lopettamaan välittömästi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.