Verkkokirjoituksissa on viime viikon ja viikonlopun aikana kuvattu poliisien tekemäksi väitettyjä väärinkäytöksiä. Poliisihallitus on tutustunut aineistoon ja tehnyt niiden perusteella ilmoituksen poliisirikostutkinnasta vastaavalle valtakunnansyyttäjän toimistolle. Syyttäjälaitos tekee asiassa esiselvityksen.

Poliisin epäillyksi tekemään rikoksen esitutkintaa johtaa syyttäjä ja asia tutkitaan aina muussa kuin ilmoituksen kohteena olevassa poliisiyksikössä. Syyttäjä vastaa myös aiheeseen liittyvästä tiedottamisesta.

– Luottamus on kaiken poliisitoiminnan perusta. Se edellyttää nuhteettomuutta niin virassa kuin vapaa-aikana. Siksi on välttämätöntä, että kaikki väitteet väärinkäytöksistä selvitetään perusteellisesti, poliisiylitarkastaja Janne Paavola Poliisihallituksesta sanoo.

Palvelu, oikeudenmukaisuus, osaaminen ja henkilöstön hyvinvointi ovat poliisin jokapäiväistä työtä ohjaavia arvoja. Poliisin tehtävänä on tarjota perusturvallisuutta kaikille ja toimia esimerkkinä muille.

Syyttäjälaitos: Poliisin epäillyistä väärinkäytöksistä tehdään esiselvitys

Syyttäjälaitokselle on tehty rikosilmoitus tapahtumista, jotka ovat tulleet esille Helsingin poliisilaitoksen entisen poliisin blogikirjoituksissa.

Asia on esiselvityksessä, eikä asiassa ole vielä aloitettu esitutkintaa.

Esitutkintalain 3 luvun 3 §:n mukaisesti esiselvitys tehdään ennen mahdollisen esitutkinnan aloittamista. Vasta esiselvityksen jälkeen voidaan ottaa kantaa siihen, aloitetaanko asiassa esitutkinta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.