Sunnuntaina 18.04.2021 järjestettiin koronarajoituksia vastustava mielenosoituskulkue, josta ei ilmoitettu Helsingin poliisille etukäteen.

Kaikki mielenosoittajat eivät noudattaneet poliisin käskyjä hajaantua. Poliisi otti kiinni yhteensä 17 mielenosoittajaa. Heistä 14 saa sakon niskoittelusta poliisia vastaan ja kaksi virkavallan vastustamisesta.

Mielenosoitukseen osallistujat kokoontuivat Senaatintorille sunnuntaina kello 14 aikaan ja lähtivät liikkeelle kohti keskustaa. Kokoontumisrajoitukset kieltävät yli kuuden hengen kokoontumiset. Poliisin tietojen mukaan kulkueen tarkoituksena oli liikkua eduskuntatalon ohi Rautatientorille.

Poliisi käski mielenosoittajajoukkoa hajaantumaan Esplanadilla, Aleksanterinkadulla, Senaatintorilla, Rautatientorilla ja Kansalaistorilla. Osa mielenosoittajista ei noudattanut käskyjä, joten poliisi otti kiinni yhteensä 17 henkilöä.

Rautatientorilla järjestettiin myös poliisille ennakkoon ilmoitettu kuuden henkilön mielenosoitus, jonka poliisi turvasi. Paikan päälle kerääntyi ylimääräisiä ihmisiä kulkueesta, joten poliisi lopetti mielenilmauksen ja antoi hajaantumiskäskyn.

Poliisin arvion mukaan kulkueeseen osallistui noin 200–300 henkilöä. Mielenosoituskulkue päättyi noin kello 16 aikaan. Kulkue oli jatkumoa 20.3.2021 ja 10.4.2021 järjestetyille mielenilmauksille.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi