Kuopion kouluhyökkäyksen käsittely alkaa Itä-Suomen hovioikeudessa 9. syyskuuta. Käsittelyyn on varattu yhteensä kuusi päivää, hovioikeus tiedotti keskiviikkona.

Pohjois-Savon käräjäoikeus on 13.11.2020 antamallaan tuomiolla tuominnut Joel Marinin 1.10.2019 Kuopiossa tehdystä murhasta, 20 murhan yrityksestä, törkeästä vahingonteosta, pahoinpitelyn yrityksestä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta elinkaudeksi vankeuteen. Lisäksi käräjäoikeus on velvoittanut hänet suorittamaan asianomistajille korvauksia. 

Marin on valittanut käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen ja vaatinut, että hänen katsotaan tuomion kohdassa 1 syyllistyneen murhaan kuitenkin siten, että teon ei katsota tehdyn erityisen raa’alla tai julmalla tavalla. Lisäksi Marin on vaatinut, että hänen katsotaan tuomion kohdissa 3, 5 ja 7 syyllistyneen murhan yritysten asemesta törkeisiin pahoinpitelyihin, että tuomion kohdissa 8- 20 syytteet murhien yrityksistä ja korvausvaatimukset hylätään. Edelleen Marin on vaatinut, että tuomion kohdassa 23 syyte murhan yrityksestä hylätään ja että hänen katsotaan sen sijasta syyllistyneen ainoastaan tuomion kohdassa 24 hänen syykseen luettuun virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen. Vielä Marin on vaatinut, että hänen katsotaan olleen teot tehdessään alentuneesti syyntakeinen ja että hänet tuomitaan elinkautisen vankeusrangaistuksen sijasta määräaikaiseen vankeusrangaistukseen. 

Kuusi asianomistajaa on valittanut käräjäoikeuden tuomiosta ja vaatineet heille maksettavaksi tuomittujen korvausten korottamista. 

Hovioikeus toimittaa asiassa pääkäsittelyn 9.9.2021 alkaen Itä-Suomen hovioikeuden tiloissa Kuopiossa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.