Maanantaina 26.4 Espoossa Nicehearts ry:n ja Espoon Monikulttuuriset lapset ja nuoret ry:n järjestämä Kaikken Vaalit -vaalipaneeli joutui suunnitelmallisen rasistisen ja seksistisen verkkohyökkäyksen kohteeksi. Vaalipaneelin tarkoituksena oli keskustella moninaisista teemoista eri poliittisten puolueiden ehdokkaiden kanssa ja kannustaa Suomeen muuttaneita naisia ja tyttöjä äänestämään.

Zoom-palvelun kautta järjestetty vaalipaneeli jouduttiin kuitenkin keskeyttämään, kun se joutui rasistisen ja seksistisen hyökkäyksen uhriksi. Nicehearts kertoi tapahtuneesta ensin tiistai-iltana Facebook-sivuillaan.

Meitä ei hiljennetä, meitä ei lannisteta.

Nicehearts ry ja Espoon monikulttuuriset lapset ja nuoret ry järjestivät…

Posted by Nicehearts ry on Tuesday, April 27, 2021

”Teko on todella surullinen, vastenmielinen ja tuomittava. Olemme todella pahoillamme, että turvallinen tila rikkoutui ja osallistujat joutuivat kokemaan hyvin epämiellyttävää ja epäkunnioittavaa materiaalia”, Facebook-kirjoituksessa todettiin.

Hyökkäys tällaista tilaisuutta vastaan ei ole vain loukkaus tekemäämme työtä ja tilaisuuden kaikkia osallistujia kohtaan. Se on hyökkäys demokraattista ja avointa yhteiskuntaa vastaan. Teko on todella surullinen, vastenmielinen ja tuomittava. Olemme todella pahoillamme, että turvallinen tila rikkoutui ja osallistujat joutuivat kokemaan hyvin epämiellyttävää ja epäkunnioittavaa materiaalia. Asiaa ja selvitetään parhaillaan ja viedään eteenpäin poliisille.

Samaan aikaan teko myös todistaa, miten tärkeää tätä työtä on tehdä. Yhdessä. Antirasistinen työ ei ole vain tarpeellista, vaan se on välttämätöntä. Yhdenvertaisuus ja avoimuus eivät ole itsestään selviä arvoja, vaan vaativat paljon työtä.

Emme aio spekuloida kuka tai ketkä kurjan teon takana olivat. Se ei ole meidän työtämme. Meidän työtämme sen sijaan on jatkaa yhdenvertaisen, avoimen ja kunnioittavan yhteiskunnan rakentamista. Meitä ei hiljennetä, koska pelko ei saa ottaa valtaa. Meitä ei lannisteta, koska olemme sitoutuneet rakentamaan hyvää.

TILAISUUTEEN oli aluksi ennakkoilmoittautuminen, mutta viimeisenä päivänä avoin pääsylinkki julkaistiin muutamissa rajatuissa kohteissa. Yksi osallistujista oli kuitenkin jakanut avoimen linkin myös Twitteriin.

Vaalipaneelitapahtuma saatiin käynnistettyä uudelleen hyökkäyksen jälkeen ja vietyä loppuun. Järjestäjillä ei ole hyökkäyksen tekijöistä käsitystä. Asiasta aiotaan tehdä rikosilmoitus.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi