Sataedun Nakkilan toimipisteessä on todettu mahdollinen koronaltistustilanne 10 -11.5.2021, karanteenikriteerit eivät täyty

Nakkilan Sataedun toimipisteen opiskelijalla on eilen todettu Covid-19 infektio. Tartunnanjäljitys on tehty. Samoissa tiloissa tapauksen kanssa on kahtena päivänä ollut yhteensä 20.henkilöä. Oppituntien aikana on käytetty asian mukaisesti suu-nenäsuojainta ja turvavälit ovat toteutuneet hyvin. Näin ollen oppitunneilla karanteenikriteerit eivät täyty, mutta samassa tilassa oleskelun vuoksi heidät katsotaan mahdollisiksi altistuneiksi.

Ruokailut on toteutettu porrastetusti ja turvavälein. Läheiset kontaktit ruokailutilasta on asetettu karanteeniin, muiden ei ole katsottu altistuneen.

Samoissa tiloissa työskennelleitä ei siis terveysviranomaisten arvion mukaan aseteta karanteeniin, mutta varotoimena heihin ollaan oman kunnan tartunnanjäljityksestä yhteydessä tämän illan aikana tai viimeistään huomenna aamulla ja heidät ohjataan koronatestiin seuraavasti: Vain maanantaina 10.5 altistuneet käyvät testissä huomenna ja tiistaina 11.5 altistuneet käyvät testissä sunnuntaina 16.5. Mikäli heille ilmaantuu vähäisiäkin oireita 14 vrk:n sisällä, heidän tulee hakeutua uuteen testiin. Kotitestiä ei voi käyttää tässä tarkoituksessa.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi