Lennu oik. Anjyr’s Boreas, s. 7. maaliskuuta 2011-k 21. toukokuuta 2021 oli Suomen tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja hänen puolisonsa Jenni Haukion koira, rodultaan bostoninterrieri. Lennun isä on tullut Suomeen Saksasta ja emä Virosta.

Lennu-koira oli usein presidentti Niinistön mukana virallisissa tilaisuuksissa. Lennu sai runsaasti kansainvälistä huomiota sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun yhdysvaltalainen toimittaja Kelly Weil oli julkaissut Twitterissä kaksi Heikki Saukkomaan koirasta ottamaa kuvaa helmikuussa 2017.

Yhdysvalloissa Lennu esiteltiin lyhyesti myös Jimmy Fallonin isännöimässä The Tonight Show -ohjelmassa, jossa näytettiin myös siitä tehtyjä meemikuvia. Toukokuussa 2017 kuva Lennusta Sauli Niinistön sylissä oli mukana Redditin osastolla, jonka puitteissa käyttäjät kilpailevat taidoillaan kuvanmuokkauksessa.

Lennu-haaste kävi suosionsa seurauksena Redditin etusivulla saakka Lennu sai myös oman nimikkoleivoksensa. Lennu oli vastaanottamassa presidentille tuotuja joulutervehdyksiä ja se esiintyi Ylen uutislähetyksessä lähes pääosassa:Lennu oli hyvin kiinnostunut joulukinkusta ja -hauesta.

Syyskuussa 2020 presidentti Niinistö kertoi, että Lennu on pidetty poissa julkisuudesta, koska tylppäkuonoisilla koirilla voi olla terveysongelmia, eikä presidenttipari siksi halunnut pitää omaa koiraansa esillä. He eivät olleet tienneet kyseisen rodun jalostamisesta johtuvista riskeistä hankkiessaan koiraa.

Lennu kuoli perjantaina 21. toukokuuta vuonna 2021 Lennu menehtyi nopeasti edenneen pahanlaatuisen aivolisäkekasvaimen seurauksena. Lennun kuolemasta kertoi Tasavallan presidentin kanslia twitter sivuilla.

Presidenttiperhe suree syvästi rakkaan perheenjäsenensä poismenoa.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi