Itä-Uudenmaan poliisissa on ollut tukittavana laajaa rikoskokonaisuus, jossa pääkaupunkiseudulla toimineen rikollisryhmän epäillään levittäneen suuria määriä huumausaineita, pääasiassa tuhansia Subutex 8mg -tabletteja sekä lisäksi ainakin amfetamiinia.

Poliisi on takavarikoinut tutkinnan aikana useilta eri henkilöiltä yhteensä yli 5000 kpl Subutex -tablettia. Subutexeja epäillään kuitenkin päätyneen levitetykseen huomattavasti enemmän, yhteensä yli 25.000 tablettia.

– Rikoskokonaisuudessa yhteensä 11 eri henkilön epäillään syyllistyneen törkeisiin huumausainerikoksiin tai niiden avunantoon. Epäillyistä kahdeksan on ollut tutkinnan aikana vangittuna, kertoo jutun tutkinnanjohtaja rikoskomisario Rauno Jämsä.
Pääepäiltynä ja tutkinnan keskiössä on ollut suomalainen Vantaalla asuva noin 35 vuotias mies, jonka epäillään vastaanottaneen pääosan maahantuoduista tableteista ja järjestäneen niiden levityksen.

– Poliisi kohdisti pääepäiltyyn salaisia pakkokeinoja useiden kuukausien ajan ja onnistui saamaan mm. videolle tapahtumia, joissa takavarikkoon päätyneitä Subutex -tabletteja välitettiin eteenpäin, jatkaa Jämsä.
Subutex -tablettien maahantuonnista epäillään kahta virolaista miestä. Osa heitä vastaan löydetystä näytöstä perustuu toisen epäillyn miehen puhelinlaitteesta löytyneeseen kirjanpitoon levitykseen päätyneistä Subutexeista ja niihin liittyvistä veloista.

– Poliisi onnistui löytämään jälkeenpäin myös auton, jota epäillyt maahantuojat käyttivät Subutex -tablettien säilyttämiseen. Autosta takavarikoitiin suuri määrä Subutex -tabletteja ja useita tyhjiä pakkauksia, joissa epäillään aiemmin olleen kyseisiä tabletteja, jotka oli ehditty jo levittää eteenpäin, summaa Jämsä.

Lisäksi useita suomalaisia, pääosin Vantaalla asuvia miehiä ja naisia, epäillään Subutex -tablettien jälleenmyyjiksi. Lounais-Suomen poliisilaitos on myös takavarikoinut Turussa sinne levitykseen päätyneitä tabletteja ja tutkinut asian siellä vaikuttaneen epäillyn jälleenmyyjän osalta.
Asia on siirretty tänään 25.5. poliisilta syyttäjälaitokselle syyteharkintaan. Epäillyt huumausaineiden maahantuojat sekä suomalainen epäilty päätekijä ovat edelleen vangittuina.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi