Kolme autoa osallisena liikennevahingossa.

Poliisi, pelastus ja ensihoito saivat sunnuntaina klo 16.25 ilmoituksen kahden henkilöauton ja eläinkuljetusyhdistelmän liikenneonnettomuudesta valtatiellä 9 Outokummun Väärälammen kohdalla. Onnettomuuspaikalla on 80 km/h nopeusrajoitus. Onnettomuudessa menehtyi toisen henkilöauton kuljettaja, noin 30-vuotias kaavilainen nainen.

Tapahtumapaikkatutkinnan perusteella Kuopion suunnasta kohti Joensuuta ajanut henkilöauto törmäsi eläinkuljetusrekan keulaan vasemmalle kaartuvassa mutkassa. Törmäyksen seurauksena Joensuun suunnasta tullut eläinkuljetusrekka ajautui vastaantulijoiden kaistan yli ojaan ja törmäsi vastaan tulevaan toiseen henkilöautoon. Ensin rekkaan törmänneen henkilöauton kuljettaja menehtyi tapahtumapaikalle ja toisen henkilöauton mieskuljettaja loukkaantui vakavasti. Eläinkuljetusyhdistelmässä olleet kaksi henkilöä eivät loukkaantuneet törmäyksissä.

Onnettomuuspaikan raivaus kesti poikkeuksellisen kauan, koska eläinkuljetusrekassa olleista naudoista jouduttiin lopettamaan 23 tapahtumapaikalle. Tie saatiin auki liikenteelle klo 02 maanantaina.
Poliisi ja onnettomuustutkintalautakunta jatkavat tapahtuman tutkintaa. Rikosnimikkeinä ovat tutkinnan tässä vaiheessa törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja vammantuottamus.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi