:copyright: Prime Minister’s Office, Finland / photographer: Nikolai Jakobsen

Pääministeri Sanna Marin on tavannut Ranskan presidentti Emmanuel Macronin torstaina 1. heinäkuuta Pariisissa Elysée-palatsissa.

Pääministeri Marin ja presidentti Macron keskustelivat Suomen ja Ranskan kahdenvälisistä suhteista, koronapandemiatilanteesta, EU:n vihreästä ja digitaalisesta siirtymästä sekä muuttoliikkeestä. Esille nousivat myös EU:n suhde Venäjään ja muut kansainväliset kysymykset kuten tasa-arvon edistäminen. Pääministeri Marin oli edellisenä päivänä osallistunut Pariisissa Ranskan, Meksikon ja YK:n yhdessä järjestämään korkean tason Generation Equality -tapahtumaan.

Suomen ja Ranskan kahdenväliset suhteet ovat tiiviit. Maat ovat samanmielisiä monissa keskeisissä EU:ssa esillä olevissa asioissa. Ranskan ja Suomen välinen kaupankäynti on kasvanut, ja Ranska on viime vuodet ollut Suomen kymmenen tärkeimmän kauppakumppanin joukossa. Ranska on yksi maista, jotka ovat halukkaita myymään Suomelle hävittäjälentokoneita.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi