Lounais-Suomen poliisi on päättänyt vaalirikosta koskevan tutkinnan, koska esitutkinnassa ilmi tulleiden seikkojen perusteella ei ole tapahtunut rikosta.

Poliisi sai kunnallisvaalien ennakkoäänestyksen aikana tiedon, jonka mukaan Varissuon äänestyspaikalla käyneitä henkilöitä olisi mahdollisesti painostettu äänestämään jotakin ehdokasta.

Vaalivirkailijoiden havaintojen mukaan vaalipaikalle oli saatettu henkilöitä, jotka huonosta suomenkielestä johtuen eivät vaikuttaneet ymmärtäneen vaaliprosessia. Tästä johtuen oli tullut vaikutelma, että äänestäjiä olisi ohjattu äänestämään jotakin tiettyä ehdokasta.

– Esitutkinnassa on kuultu useita henkilöitä. Tutkinnassa ei ole saatu vahvistusta esitetyille väitteille vaalirikoksesta. Kenelläkään ei ole omakohtaista havaintoa väitetystä toiminnasta, kertoo rikosylikomisario Jari Riiali.

Ei omakohtaisia havaintoja toiminnasta

Riialin mukaan väitteet vaalirikoksesta perustuvat ns. toisen käden tietoon tai vaalivirkailijoiden tunteeseen siitä, että joku olisi painostanut äänestäjiä äänestämään tiettyä ehdokasta.

– Kenelläkään nyt kuulluista henkilöistä ei ole omakohtaisia havaintoja tällaisesta toiminnasta, Riiali sanoo.

Poliisin suorittamassa tutkinnassa ei ole paljastunut henkilöitä, joita olisi painostettu tai uhkailtu äänestämään jotakuta eikä henkilöä, joka olisi painostanut tai uhkaillut äänestämään jotakin ehdokasta.

– Koska esitutkinnassa ilmi tulleista seikoista voidaan päätellä, että rikosta ei ole tapahtunut eikä ketään ole syytä epäillä rikoksesta, asian tutkinta päätetään, Riiali toteaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi