Yhteensä neljä miestä on vangittu liittyen Joensuussa toukokuussa ja elokuussa tapahtuneisiin törkeisiin ryöstöihin. Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa.

Poliisi sai 9.8.2021 klo 19.31 hätäkeskuksesta ilmoituksen, jonka mukaan Joensuun ruutukaavalla sijaitsevassa yksityisasunnossa oli tapahtunut ryöstö. Asianomistaja, noin 30-vuotias mies, kertoi joutuneensa ryöstetyksi kotonaan.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että 9.8.2021 iltapäivällä asianomistajan asuntoon oli tunkeutunut kaksi hänelle entuudestaan tuttua miestä. Asianomistajaa oli pahoinpidelty, ja asianomistajan kuvauksen mukaan häntä oli uhattu teräaseella. Asianomistajalta oli anastettu käteistä rahaa sekä muuta omaisuutta. Asianomistajan mukaan tekoon oli osallistunut myös kolmas mies, joka oli käynyt asunnossa ja anastanut sieltä omaisuutta. Lopulta epäillyt olivat poistuneet asunnosta.

Poliisi otti kaksi miehistä kiinni myöhemmin samana iltana. Yli 40-vuotias outokumpulaismies otettiin kiinni Ylämyllyltä. Hänen hallustaan takavarikoitiin asianomistajalta anastettua omaisuutta. Toinen, yli 20-vuotias joensuulaismies otettiin kiinni 9.8.2021 Joensuun keskustasta.

Kolmas tekoon epäilty, yli 20-vuotias joensuulaismies, otettiin kiinni 11.8.2021 Joensuun keskustasta. Häntä epäillään myös ampuma-aserikoksesta, sillä kotietsinnässä häneltä löydettiin luvaton haulikko. Miehellä ei ole ampuma-aseeseen oikeuttavaa lupaa, ja haulikosta oli lisäksi katkaistu piippu.

Kaikki kolme rikoksesta epäiltyä on vangittu Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa törkeästä ryöstöstä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

Ryöstö ei ollut ensimmäinen

Tapauksen esitutkinnassa tuli ilmi, että sama asianomistaja oli joutunut vastaavanlaisen ryöstön kohteeksi jo 5.5.2021. Tällöin asianomistajaa oli hänen kuvauksensa mukaan pahoinpidelty nyrkein ja teräaseella. Teon yhteydessä asianomistajalta oli anastettu käteistä rahaa. Teosta epäillään toisessakin teossa epäiltynä ollutta yli 20-vuotias miestä, joka otettiin kiinni 9.8.2021.

Lisäksi teosta epäillään neljättä, myös yli 20-vuotiasta joensuulaismiestä. Hänet on vangittu tänään Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa 5.5.2021 tapahtuneista törkeästä ryöstöstä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta epäiltynä.

Lisäksi kokonaisuudessa on tutkittavana Joensuussa 16.7.2021 tapahtunut epäilty kiristys, jossa samalta asianomistajalta oli viety kiristämällä käteistä rahaa. Epäiltynä teossa on 9.8.2021 kiinniotettu 20-vuotias joensuulaismies, joka on epäiltynä edellä kuvatussa kokonaisuudessa.

Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa. Syyte asiassa on nostettava 18.11.2021 mennessä.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi