Tasoristeysonnettomuus Raaseporin Skogbyn tasoristeyksessä 26.10.2017 Kuva: OTKES

Korkein oikeus (KKO) on hylännyt apulaisvaltakunnansyyttäjän valituslupahakemuksen Raaseporin Skogbyssä tapahtunutta tasoristeysturmaa koskevassa asiassa. Helsingin hovioikeuden tuomio syytteiden hylkäämisestä pysyy siten voimassa.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus ja Helsingin hovioikeus olivat katsoneet selvitetyksi, että tasoristeys oli rakennettu siten, että kuorma-auton kuljettajana toiminut varusmies ei ollut voinut huomata lähestyvää kiskobussia ajoissa. Varusmiestä syytettiin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kolmesta kuolemantuottamuksesta ja palvelusrikoksesta.

KKO:ssa apulaisvaltakunnansyyttäjä vaati, että varusmies tuomitaan em. rikoksista.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi