Salossa 21. syyskuuta kadonnut Sara

Yli kuukausi sitten Salossa kadonnut vanhus on edelleen kateissa. Hänen ei enää oleteta olevan elossa. Lounais-Suomen poliisi kehottaa alueen asukkaita vielä kertaalleen tarkistamaan pihapiirinsä ja ulkorakennuksensa naisen löytämiseksi.

Sara poistui kotiosoitteestaan Salossa 21. syyskuuta. Koska häntä ei tavoitettu, aloitti poliisi etsinnät hänen löytämisekseen.

Viimeisimmät havainnot kadonneesta Sarasta on tehty katoamispäivän iltana 110-tien varresta Wiurilan kartanon kohdalla. Hän oli pukeutunut tummaan, vihertävään ulkoilutakkiin ja sinisiin farkkuihin. Käsivarressa roikkui musta käsilaukku, päässä oli oranssi tupsupipo ja silmälasit, käsissä talvihanskat.

Lounais-Suomen poliisi pyytää edelleen tietoja Saran liikkeistä katoamispäivänä tai pian sen jälkeen. Havainnot voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi tai WhatsApp- tai tekstiviestillä numeroon 050 411 7655.

Lisäksi poliisi pyytää asukkaita tarkistamaan huolellisesti pihapiirinsä ja ulkorakennukset erityisesti Iilikenmäen, Ylhäisten, Meriniityn, Halikon aseman sekä Kokkilantien osalta Meisalan alueilla.

Poliisi kiittää etsintöihin osallistuneita

Poliisi on etsinyt kadonnutta koirien ja miehittämättömien ilma-alusten (RPAS) avulla, Rajavartiolaitos helikopterilla.

Etsintöihin ovat osallistuneet myös Vapaaehtoinen pelastuspalvelu, joukko vapaaehtoisia yksittäisiä henkilöitä sekä Suomen lentopelastusseura moottorivarjoliitimillä.

– Haluamme kiittää kaikkia, jotka ovat olleet mukana ja tukeneet viranomaisia etsinnöissä. Lisäksi kiitos myös asiaan liittyvistä havainnoista ja vihjeistä, kertoo tapauksen tutkija, vanhempi konstaapeli Markus Vainio Salon poliisiasemalta.

Vaikka Lounais-Suomen poliisi kertoi lopettaneensa laajamittaiset, aktiiviset etsinnät maastossa 23. syyskuuta, on Saran löytämiseksi edelleen tehty tutkintatoimia muun muassa tarkastamalla poliisille ilmoitettuja vihjeitä ja havaintoja.

Seuraavaksi poliisi aikoo vielä tutkia läheisiä vesialueita.

– Kyse ei enää ole terveyteen ja henkeen kohdistuvasta vaarasta. Kyse on inhimillisestä oikeudesta tulla löydetyksi sekä omaisten epätietoisuudesta, joka ei väisty ennen kuin kadonnut on löytynyt, Vainio sanoo.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.