Tiistaina 30. marraskuuta Joensuun Käpykankaalla Pamilonkadulla syttyneessä tulipalossa tuhoutui Vauhti Speed Oy:n suksivoidetehtaan tuotantotila.

Palossa loukkaantui kolme henkilöä, joista yksi vakavasti. Loukkaantuneet on ohjattu sairaalahoidon piiriin. Tulipalosta aiheutuneet taloudelliset vahingot ovat huomattavat.

Pelastuslaitokselta saatujen tietojen mukaan palosta syntyneet savut eivät enää aiheuta vaaraa lähialueen ihmisille. Tulipalo ei tiettävästi ole ollut vaarassa levitä laajemmin, sillä pelastustyöntekijät onnistuivat rajaamaan vahingot tehtaan tuotantotilaan.

Itä-Suomen poliisilaitos on käynnistänyt palonsyyntutkinnan. Poliisi selvittää syytä palon syttymiselle sekä muita tapahtumaan liittyviä seikkoja yhdessä pelastuslaitoksen ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Kun palo sammuu, voi mieli jäädä kytemään

Pohjois- Karjalan pelastuslaitos on päättänyt sammutustyöt Vauhti speed Oy tehdasrakennuspalon osalta Joensuun käpykankaalla. Palo- ja palosyyn tutkinta on aloitettu. Alueella on vielä pientä savun muodostusta.

Tulipalo oli laaja ja järkyttävä tapahtuma voi koskettaa useita henkilöitä. Siun soten psykiatrian tehostettu avohoito tarjoaa tukea henkisesti kuormittavassa tilanteessa ja järjestää tarvittaessa kriisi- istuntoja. Tehostetun avohoidon tavoitat numerosta 013 330 2132.

Myös Mieli ry:n kriisipuhelin päivystää 24/7 numerossa 09 25250111. Voit soittaa sinne nimettömästi ja luottamuksellisesti mikäli asia puhututtaa tai painaa mieltäsi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.