Kirjurinluodossa on viime aikoina tehty ilkivaltaa viheralueilla ja matkaluisteluradalla autorallin merkeissä. Luvaton autoilu aiheuttaa turvallisuusriskejä sekä tuhoaa viheralueita ja luistelurataa.

– Seuraamme nyt tehostetusti alueen nauhoittavaa kameravalvontaa, ja teemme rikosilmoituksen liikennealueiden ulkopuolella tapahtuvasta ajelusta. Tämä toiminta on täysin käsittämätöntä. Se tuhoaa kaupunkilaisten yhteisiä talviliikuntamahdollisuuksia sekä Kirjurinluodon luontoa ja nurmikkoa, selittää infran kunnossapidon toimintayksikön esimies Ismo Ahonen.

Rikosilmoitus on tekeillä jo yhdestä kameravalvonnan kautta tunnistetusta ajoneuvosta. Samoin matkaluisteluradan tämänhetkinen kunto on kärsinyt pahoin radalla ajavien autojen takia. Autot rikkovat rataa, jota tullaan huoltamaan sääolosuhteiden parannuttua. Toiveena on lumisateita, jotta rataa ympäröivät penkat saadaan korkeammiksi. Myös uudelleenjäädytys on suunnitelmissa, mutta se jää turhaksi, mikäli autot jatkavat radan rikkomista.

Myös Yyterin pulkkamäessä on käyttäydytty huonosti. Joku oli tehnyt pulkkamäkeen hyppyrin, jonka seurauksena toinen pulkkamäessä laskija oli lähellä loukkaantumista.

– Mäkiä ei missään nimessä saa mennä omin päin muuttamaan Yyterissä eikä missään. Nyt oli onni matkassa ja vältyttiin loukkaantumisilta. Yyterin työntekijöitä on ohjeistettu tarkistamaan mäkeä muilta töiltään ehtiessään, mutta tässä on myös mäenlaskijoiden ja muiden otettava vastuu yhteisesti, painottaa Ahonen.

Aiemmin talvella ilkivaltaa on esiintynyt esimerkiksi Porin metsän hiihtoladuilla ja Liisantorin luistelukentällä. Ilkivallasta kärsivät kaikki talviliikuntaharrastajat, ja pahimmassa tapauksessa sen vuoksi joudutaan sulkemaan paikkoja. Kaupunki toivookin asukkaiden valppautta, vastuuta ja yhteistyökykyä yhteisten harrastusten mahdollistamiseksi.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi