Etelä Savon Poliisilaitos

Etelä-Savon alueella poliisia työllistivät pääasiassa kotihälytykset ja rattijuopumukset

Etelä-Savon alueella poliisia työllistivät pääasiassa kotihälytykset, pahoinpitelyt ja rattijuopumukset. Muutamia henkilöitä pääsi viettämään uutta vuotta myös putkaan.

Poliisilla olevien tietojen mukaan ilotulitteet aiheuttivat ainakin yhden silmävamman Etelä-Savon alueella aikuiselle henkilölle.

Itä Suomen Poliisilaitos

Kuorma-auto perävaunu yhdistelmän ja hirven kolari Tohmajärvellä. Raketin epäillään aiheuttaneen vamman Joensuun Uimaharjussa. Lieksan Kolilla murtauduttiin autotalliin ja anastettiin saha.

Kuorma-auton ja perävaunun yhdistelmä ja hirvi kolaroivat Tohmajärvellä Lappeenrannantiellä (Valtatie 6), Huikkolantien (Tie n:o 15543) risteyksen kohdalla perjantaina noin kello 15.50. Kuorma-auton etuosaan tuli vaurioita törmäyksessä. Henkilövahinkoja ei tullut. Suurriistavirka-apu lähti jäljittämään loukkaantunutta hirveä.

Joensuun Uimaharjun Ollinsuolla ammuttiin raketteja perjantaina noin kello 22.30 ja yksi raketti lensi omakotitalon pihalle, jossa ollut henkilö sai vamman silmäänsä. Ambulanssimiehistö tarkasti henkilön ja hän oli lähtenyt keskussairaalaan tarkistettavaksi. Poliisi tutkii tapahtunutta varomattomana käsittelynä ja vammantuottamuksena.

Lieksan Kolilla Jerontiellä  murtauduttiin autotalliin torstain ja perjantain kello 9 välisenä aikana. Autotallista oli anastettu Stihl-merkkinen moottorisaha. Murtoon liittyviä havaintoja voi ilmoittaa poliisille sähköpostilla osoitteeseen: vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, vihjepuhelimeen p. 0295 415 232 tai poliisipäivystykseen p. 0295 415 320 ma-pe klo 8-16.15.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos

Poliisi loukkaantui ilotuliteraketista Järvenpäässä

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisi loukkaantui poliisitehtävällä Järvenpäässä. Poliisipartion jäsenet olivat palaamassa tehtävältä takaisin autoonsa, kun ilotuliteraketti ammuttiin kohti poliisiautoa. Raketin ampuneet henkilöt pakenivat juosten paikalta mutta saatiin myöhemmin kiinni. Tapausta tutkitaan virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

Mies esitteli käsiasetta Keravalla

Hätäkeskukseen hieman ennen vuodenvaihdetta tulleen ilmoituksen mukaan mies oli ampunut aseella ilmaan kauppakeskus Karusellin edustalla. Poliisipartiot ottivat tuntomerkkeihin sopivan epäillyn kiinni läheltä tapahtumapaikkaa. Miehen repusta löytyi käsiase ja huumausaineita.

Vantaalla ajoneuvo anastettiin Osmankäämintiellä

Asianomistajan auto anastettiin Tikkurilasta Osmankäämintieltä uudenvuoden aattona. Ajoneuvo etsintäkuulutettiin. Myöhemmin samana päivänä auto tuli poliisiautoa vastaan ja auto pysäytettiin. Ajoneuvosta tavattiin nainen, jolla useita vastaavia auton anastuksia viime ajoilta. Nainen otettiin kiinni ja häntä epäillään moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Vantaalla mies pahoinpideltiin nuorisojoukon toimesta koulun pihalla

Puolen yön jälkeen hätäkeskus ilmoitti poliisille meneillään olevasta joukkotappelusta Vapaalanpolulla sijaitsevan koulun pihalla. Paikan päältä tavattiin loukkaantunut mies joka vuosi verta. Puhutuksessa selvisi, että koulun pihalla olleet nuoret olivat ampuneet raketteja koulua päin. Mies oli huomauttanut tästä, jolloin nuorisojoukko oli alkanut ampumaan raketeilla kohti miehen seuruetta. Hetki tämän jälkeen usean hengen nuorisojoukko oli hyökännyt miehen kimppuun. Tapahtumien johdosta otettiin kiinni yksi nuori.

Nurmijärvellä murtauduttiin ilotulitekontti

Nurmijärvellä Klaukkalassa murtauduttiin K-Citymarketin pihalla olleeseen ilotulitekonttiin. Vastaavia ilotulitekonttivarkauksia tapahtui useita vuodenvaihdetta edeltäneen kahden viikon aikana myös muualla Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella.

Hämeen poliisilaitos

LAHTI:

Lahdessa tapahtui perjantaina iltapäivällä liikenneonnettomuus, jossa henkilöauton kuljettaja kääntyi Jankkarinkadulta Ala-Okeroistentietä Salpakankaan suuntaan ajaneen henkilöauton eteen. Ala-Okeroistentietä pitkin edennyt henkilöauto törmäsi kääntyneen henkilöauton vasempaan kylkeen. Yksi henkilö loukkaantui onnettomuudessa lievästi. Kääntymässä olleelle ajoneuvolle väistämisvelvollisuus on osoitettu kärkikolmio-liikennemerkillä. Tapahtunutta tutkitaan kääntyneen ajoneuvon kuljettajan osalta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Poliisipartio pysäytti perjantai-iltana Holmassa henkilöauton, jonka kuljettajaksi ilmeni ajokiellossa oleva kolmekymppinen mies. Mies puhalsi alkometriin rattijuopumuksen rajan ylittävät lukemat ja lisäksi hänelle suoritettu huumepikatesti oli positiivinen. Henkilön hallusta löytyi turvallisuustarkastuksessa vähäinen määrä epäiltyä huumausainetta. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Nastolassa tapahtui hieman puolenyön jälkeen liikenneonnettomuus, jossa henkilöauton kuljettaja oli menettänyt ajoneuvon hallinnan törmäten tien laidassa olleeseen puuhun. Paikalta tavoitettu auton kuljettajaksi epäilty mies puhalsi alkometriin törkeän rattijuopumuksen rajan ylittävät lukemat. Miestä epäillään törkeän rattijuopumuksen lisäksi liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Ulosajossa ei syntynyt henkilövahinkoja.
HÄMEENLINNA:

Poliisi sai perjantaiaamuna tehtävän Laaniityn alueella epävarmasti etenevästä autosta. Partio tavoitti auton lähistöltä ja pysäytti sen tarkastaakseen kuljettajan ajokunnon. Hieman yli 20-vuotias mieskuljettaja puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta hänelle suoritettu huumepikatesti oli positiivinen. Lisäksi miehen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausainerikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Poliisipartio pysäytti Perjantai-iltana Kettumäessä henkilöauton, jonka kuljettajaksi osoittautui ajokiellossa oleva nelikymppinen mies. Mies puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta hänen epäillään käyttäneen muita huumaavia aineita. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Liikenteenvalvontaa suorittanut poliisipartio pysäytti varhain lauantaiaamuna Käikälässä henkilöauton. Auton kuljettajaksi osoittautui hieman yli 40-vuotias mies, jolla ei ollut auton kuljettamiseen oikeuttavaa ajokorttia. Mies puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta hänelle suoritettu huumepikatesti oli positiivinen. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

RIIHIMÄKI:

Hieman alle 40-vuotiaan naisen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen Peltosaaressa perjantai-iltana. Poliisipartion pysäyttämän henkilöauton kuljettajana toimineelle naiselle suoritettu puhalluskoe oli kunnossa

Keski suomen Poliisilaitos:

Vuoden vaihtuminen aiheutti Keski-Suomessa poliisille paljon hälytystehtäviä. Törkeimmät uudenvuodenyön tienoilla tapahtuneet epäillyt rikokset ovat Jyväskylässä Haapaniemen uimarannalla aikuiseen kohdistunut puukotus ja Jämsän Himoksella sattunut useamman henkilön yliajo.

Hieman vuoden vaihtumisen jälkeen puoliltaöin Haapaniemen uimarannalla syntyi kahden seurueen välille riitaa, kun yhdestä seurueesta oli ammuttu raketteja kohti toista seuruetta. Asiaa selvitettäessä nuoren keskisuomalaisen miehen epäillään puukottaneen keski-ikäistä keskisuomalaista miestä lantion seudulle. Puukotetun vamma jäi kuitenkin siinä määrin vähäiseksi, että se ei vaatinut akuuttia hoitoa. Puukottaja otettiin kiinni paikan päällä rikoksesta epäiltynä ja häntä epäillään törkeästä pahoinpitelystä.

Varhain uudenvuodenpäivän aamuna eteläsuomalaisen naisen epäillään ajaneen humalassa autolla kolmen jalankulkijan päälle Jämsän Himoksella. Yksi uhreista sai sairaalahoitoa vaatineita vammoja. Poliisin tietojen mukaan hänellä ei kuitenkaan ole hengenvaaraa. Nainen otettiin kiinni tapahtumapaikalta rikoksesta epäiltynä ja häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta.

Lounais suomen Poliisilaitos:

Lounais-Suomen poliisilla oli työn täyteinen yö vuoden vaihtuessa. Mitään erityisen poikkeuksellista ei kuitenkaan tapahtunut. Yleisillä paikoilla ja kodeissa oli kuitenkin runsaasti erilaista rähinöintiä.

Vaikka Turun kaupunki ei perinteistä ilotulitusta järjestänytkään, oli Aurajokirannassa runsaasti ihmisiä juhlimassa vuoden vaihdetta ja ihailemassa rakettien räiskettä. Lounais-Suomen poliisilla oli iltakuuden ja aamukuuden välillä yhteensä noin 400 tehtävää. Näistä tehtävistä kotihälytyksiä oli 68 kpl, erilaisia pahoinpitelyitä 22 kpl ja häiriökäyttäytymisiä 75 kpl. Vuoden vaihde oli edellisvuoteen verrattuna hyvin saman kaltainen.

Väärällä tavalla ammutut raketit aiheuttivat useita poliisitehtäviä koko alueella. Lähinnä kyse oli tahallaan kohti ammutuista raketeista ja nuorista henkilöistä.

Liikenteestä jäi kiinni joitain rattijuoppoja. Myöskään kolareilta ei yön aikana vältytty, kuitenkaan peltivauriota vakavampaa ei ollut seurauksina.

Pohjanmaan poliisi

Pohjanmaan poliisilla 230 hälytystehtävää yövuoron aikana. Etelä-Pohjanmaan alueella poikkeuksellisen paljon tehtäviä.

Pohjanmaan poliisilla oli uudenvuoden yövuorossa yhteensä 230 hälytystehtävää. Erityisesti Etelä-Pohjanmaan alueella tehtäviä oli huomattavasti normaalia viikonloppua enemmän. Poliisia työllistivät normaalin viikonlopun tapaan häiriökäyttäytymiset, pahoinpitelyt ja rattijuopumukset. Ilotulitteita ammuttiin poliisin arvion mukaan tavallista enemmän ja osin varomattomasti rakennuksia, ajoneuvoja ja toisia ihmisiä kohden. Mahdollisista ilotulitteiden käytöstä aiheutuneista henkilövahingoista tai materiaalivahingoista ei ole tässä vaiheessa tarkempaa tietoa. Vimpelissä epäillään omakotitalon terassin syttyneen terassilla olleesta ulkotulesta. Pikaisesti suoritettu alkusammutus esti lisävahinkojen synnyn.

Poliisi tutkii yöllä Kauhajoella tapahtunutta vakavaa väkivaltarikosta.

 

Juttua täydennetään…

 

 

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi