Löysitkö lenkkipolun varrelta sinulle kuulumattoman avainnipun? Nyt ajattelet, että ilmoitat löydöstäsi Facebookissa ja tavoitat tätä kautta sen omistajan.

Sosiaalinen media mahdollistaa löytyneestä tavarasta ilmoittamisen eri kanavissa ja useasti löytötavara löytääkin omistajansa Facebook-ryhmien kautta niin nopeasti ettei omistaja ole edes ehtinyt tajuta hukanneensa mitään. Tällainen toiminta on esimerkillistä ja nopea keino saada kateissa ollut tavara takaisin omistajan haltuun.

Valitettavasti kaikissa tapauksissa Facebook-ilmoituksen perusteella löytötavara ei kuitenkaan löydä omistajaansa. On olemassa monia, jotka eivät käytä sosiaalista mediaa lainkaan, joten Facebook-ilmoitus ei välttämättä koskaan tavoita löytötavaran omistajaa. Tällaisessa tilanteessa kateissa olevaa tavaraa tiedustellaan ensimmäisenä poliisin löytötavarapalveluista.

Löytötavaralain (778/1988) 4 § velvoittaa löytäjää ilman aiheetonta viivytystä ilmoittamaan löydöstä omistajalle tai toimittamaan löytötavaran poliisille. Lisäksi omaisuus, jonka hankkiminen tai hallussapito on kiellettyä tai vaatii viranomaisen luvan, on välittömästi toimitettava poliisille. Eli mikäli Facebook-ilmoituksesi perusteella löytötavara ei löydä omistajaa muutaman päivän sisällä, tulisi löytötavara toimittaa viipymättä lähimmälle poliisiasemalle. Tällöin pystymme lisäämään mahdollisuuksia, että löytötavara ja sen omistaja kohtaavat.

Kadonneita avaimia voi käydä katsomassa poliisiaseman löytötavarapalvelussa sen aukioloaikoina.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi