Pelastuslaitos palkitsee vuosittain ansioituneita työntekijöitä ja työyhteisön. Valinnat tehdään työntekijöiden ehdotusten perusteella.

Vuoden pelastaja 2021 on Iiro Määttä. Hän työskentelee Ilomantsin pelastusasemalla. Iiro on hyvä kannustava ja mukava työkaveri sekä ikiliikkuja ja työtä pelkäämätön puurtaja. Perusteluissa on lisäksi mainittu, että hän on toiminut hyvin alueellisen ryhmänjohtajan tehtävässä (P43) sekä mm. kesän myrskytilanteen organisoinnissa Kontiolahden pelastusasemalla.

Vuoden ensihoitaja 2021 on Juho Johansson. Hän työskentelee tällä hetkellä Joensuussa ja varsinainen asemapaikka on Tohmajärvellä. Juho on kehittänyt ensihoidon lääkeopasta (ensihoitaja amk lopputyö), joka on käyttäjien kehuma apuväline operatiivisessa työssä.

Vuoden palokuntalainen (sivutoiminen palomies) 2021 on Ari Touhunen Karvion pelastusasemalta. Hän on aktiivinen sivutoiminen henkilö ja tekee paljon työtä mm. kaluston ylläpidon kanssa.

Vuoden 2021 työyhteisöksi valittiin Lieksan pelastusasema. Asemalla on työvuoroista riippumatta laaja-alaista ja monipuolista yhteistyötä vapaalla kuin työtehtävissä. Mahtava työilmapiiri, jossa huumori kukkii. Lieksassa tehdään erilaisia projektihommia, jotka työllistävät ja tuovat myös säästöjä pelastuslaitokselle.

Vuoden 2021 viestintäteoksi valittiin palautekanava. Perusteluissa mainittiin, että palautekanavan käyttö koetaan mahdollisuutena antaa palautetta. Palautteen antaminen on aiempaa helpompaa ja vastaukset käsitellään systemaattisesti ja avoimesti laitoksen Teamsissä olevalla Palautekanavalla. Aiemmin pelastuslaitoksella oli useita väyliä antaa palautetta, mutta remontissa yhdistettiin kaikki kanavat yhteen, lisäksi kanava mahdollistaa keskustelun niin ulkoisesta kuin sisäisestä palautteesta.

Pelastuslaitoksen työhyvinvointitiimi keräsi ehdotuksia edellä mainittuihin kategorioihin loppusyksyn aikana. Ehdotuksia eri henkilöistä ja työyhteisöistä tuli yhteensä 66 kappaletta. Työhyvinvointitiimi valitsi ehdotuksista kolmen kärjen, joiden perusteella pelastuslaitoksen johtotiimi teki valinnat. Palkitsemistilaisuus pidetään koronatilanteesta johtuen syksyllä Nurmeksessa. Työntekijöitä Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksella on yhteensä 765.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi