Poliisi on tänään käynyt neuvotteluja huomenna 4.2. klo 18 alkavaksi ilmoitetun Convoy Finland 2022 -tapahtuman järjestäjien kanssa.

Mielenosoitusilmoitus on tehty Kansalaistorilla järjestettävästä tapahtumasta ja tapahtuman ajankohdaksi on ilmoitettu perjantai 4.2. klo 18-22 ja lauantaista keskiviikkoon 5.-9.2. klo 10-22.

– Mielenosoitusilmoitus on tehty Kansalaistorilla järjestettävästä tapahtumasta. Poliisin tehtävä on turvata laillisen mielenosoituksen kulku.  Poliisi kehottaakin, että kaikki, jotka haluavat mieltään osoittaa, osallistuisivat toimintaan nimenomaan Kansalaistorilla. Liikenteen häiritseminen ei nauti kokoontumislain suojaa, ylikomisario Jarmo Heinonen toteaa.

– Neuvotteluja käytiin torstaina aamupäivällä poliisin ja Convoy Finland 2022 järjestäjätahojen kanssa. Neuvotteluissa järjestäjät toivat esiin kantansa, että lainmukaisilla keinoilla ei katsota voitavan vaikuttaa epäoikeudenmukaisiksi koettuihin päätöksiin, joten tapahtuman tavoitteita tullaan edistämään myös kansalaistottelemattomuuden keinoin.

Luvassa merkittävää liikennehaittaa – raskasta liikennettä ei päästetä keskustaan

Tapahtuman ennakoidaan aiheuttavan merkittävää ja pitkäaikaista liikennehaittaa. Poliisi kehottaa välttämään mahdollisuuksien mukaan liikkumista keskusta-alueella aina siihen asti, että tapahtuma on ohi.

– Ennakkotietojen mukaan tapahtumaan liittyen tarkoituksena on tukkia koko ydinkeskustan liikenne. Eri toimijoiden, keskustan alueella asuvien ja asioivien on syytä ennakkoon varautua tähän liikennehaittaan ja miettiä vaihtoehtoisia reittejä. Liikenne saattaa tukkiutua keskustan alueella merkittävästi ja pitkäkestoisesti, Heinonen varoittaa.

Poliisi muistuttaa Helsingin keskustassa voimassa olevasta raskaan liikenteen rajoitusalueesta. Yli 12 metriä pitkät ajoneuvot tarvitsevat erityisluvan ajaakseen Helsingin kantakaupungin rajoitusalueella. Poliisi ei tule päästämään raskasta liikennettä keskustaan. Katso keskiviikkona lähetetty tiedote asiasta: Convoy Finland 2022 -tapahtuma voi aiheuttaa merkittävää liikennehaittaa Helsingin keskustassa – Poliisi

Poliisin tehtävä on turvata yleinen järjestys ja turvallisuus. Poliisi seuraa aktiivisesti tilannetta ja pyrkii ratkaisemaan tilanteen ensisijaisesti neuvottelemalla.

– Tapahtumaan saapuvien on hyvä tiedostaa, että liikenteen häiritseminen voi johtaa erilaisiin rikosseuraamuksiin, Heinonen muistuttaa.

Poliisi päivittää ajantasaisimman tiedon tapahtumasta Twitteriin Helsingin poliisilaitoksen tilille @HelsinkiPoliisi. Twitter-viestejä voi seurata ilman kirjautumista myös verkossa osoitteessa twitter.com/helsinkipoliisi 

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi