Helsingin ydinkeskustassa asuvien ja asioivien kannattaa tänäänkin varautua siihen, että liikenteessä on häiriöitä. Poliisi ei päästä raskasta kalustoa Helsingin keskustaan.

Helsingin poliisi on varautunut turvaamaan Kansalaistorilla jatkuvan mielenosoituksen. Torstaina annetussa mielenosoitusilmoituksessa Kansalaistorilla järjestettävän mielenosoituksen ajankohdaksi kerrottiin perjantai 4.2. klo 18-22 ja la-ke 5.-9.2. klo 10-22.

– Poliisi on varautunut myös tapahtuman tiimoilta mahdollisesti aiheutuvan liikennehaitan jatkumiseen. Poliisi muistuttaa, että liikenteen häiritseminen ei nauti kokoontumislain suojaa ja kukin osallistuja vastaa henkilökohtaisesti mahdollisista rikosseuraamuksista, kertoo ylikomisario Jarmo Heinonen.

55 kiinniotettua perjantain tapahtumasta

Poliisi hinasi perjantain tapahtumaan liittyen kymmeniä ajoneuvoja pois Mannerheimintieltä ja teki 55 kiinniottoa.

– Pääosaa kiinniotetuista epäillään niskoittelusta poliisia vastaan. Ensimmäiset kiinniotetut on päästetty pois kahdeksan aikaan aamulla ja sitä mukaa heitä päästetään pois, kun kuulustelut on hoidettu, kertoo ylikomisario Jarmo Heinonen.

Mannerheimintie saatiin avattua normaalisti liikenteelle lauantaiaamuna noin kello 4.

– Sen jälkeen ei yöllä ole ollut suurempia järjestyshäiriöitä tähän tapahtumaan liittyen. Poliisi seuraa tarkasti tilanteen kehittymistä, toteaa Heinonen.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi