Suomi on tuominnut Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan. Kuhmon kaupunki osoittaa tukea ja solidaarisuutta Ukrainan kansalaisille valaisemalla Kuhmo-talon sinikeltaisin värein.

Minkäänlaista kiusaamista tai syrjintää ei saa hyväksyä

Kuhmossa asuu sekä ukrainalais- että venäläistaustaisia ihmisiä. Me kaikki olemme kuhmolaisia. On tärkeää muistaa kunnioittaa toista ihmisenä. Minkäänlaista kiusaamista tai syrjintää ei saa hyväksyä.

Valmius ja kyky ottaa vastaan ukrainalaisia pakolaisia selvitetään – Kuhmon valtuustoryhmät yksimielisiä

Kuhmon kaupunki selvittää valmiutta ja kykyä ottaa vastaan ukrainalaisia pakolaisia. Kajaanin kansainväliset palvelut voivat avustaa myös yrityksiä, jos yritykset haluavat auttaa ukrainalaisia kausityöntekijöitään tulemaan jo nyt talvikaudella Kainuuseen.

Ulkoministeriö pyytää välttämään matkustamista Venäjälle

Ulkoministeriö on antanut eilen 27.2. matkustussuosituksen koskien Venäjälle matkustamista. Ulkoministeriö pyytää välttämään matkustamista Venäjälle. Kuhmon kaupunki pyytää asukkaitaan noudattamaan ulkoministeriön matkustussuositusta.

Huoli kannattaa kanavoida arjen tekemiseen 

Sota Euroopassa aiheuttaa huolta myös kuhmolaisissa ja voi palauttaa mieliin vaikeita asioita. Huoli kannattaa kanavoida arjen tekemiseen, työhön ja huolenpitoon lähimmäisistä.

Kuhmon kaupunki esittää Kainuun sotelle, että se lisää yhteistyötä Kainuun kuntien ja kolmannen sektorin kanssa yhteisöllisen tuen lisäämiseksi.

Ukrainalaisia hädänalaisia voi auttaa useiden luotettavien avustusjärjestöjen kautta. Kuhmon kaupunki selvittää, mihin kuhmolaiset voivat tarvikeapua toimittaa. Muistutamme, että tarvikkeiden tulee olla hyväkuntoisia. Suomen Punainen Risti on viestinyt tänään, että rahallinen apu on tässä vaiheessa tärkein ja toimivin tapa.

Miten keskustella lasten kanssa

Tänä päivänä pientenkin lasten voi olla vaikea välttyä meitä ympäröivältä uutistulvalta ja sotaan liittyvien uhkakuvien käsittelyltä. Mannerheimin Lastensuojeluliitto on koonnut hyvää materiaalia kaikkien vanhempien ja lasten kanssa työskentelevien tueksi.

MLL: https://www.mll.fi/vanhemmille/tietoa-lapsiperheen-elamasta/lapset-ja-media/lapsi-uutistulvassa/

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi