Suomi on lähettänyt Moldovaan muun muassa hätämajoitusta 5 000 henkilölle sekä kenttäkeittiön Ukrainasta paenneiden ihmisten auttamiseksi. Materiaaliapu tarjottiin Euroopan unionin pelastuspalvelumekanismin (European Union Civil Protection Mechanism) kautta.

Moldova pyysi 25. helmikuuta EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta muun muassa majoituskapasiteettia, ajoneuvoja ja viestintälaitteita auttaakseen Ukrainasta Moldovaan paenneita ihmisiä.

Sisäministeriö on tehnyt yhteistyötä Huoltovarmuuskeskuksen ja Suomen Punaisen Ristin kanssa avustusmateriaalin hankinnassa. Euroopan hätäavun koordinaatiokeskus (Emergency Response Coordination Centre) koordinoi sekä Ukrainaan että Moldovaan pelastuspalvelumekanismin kautta toimitettavaa apua.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi