Lapin poliisilaitos pyysi 5.3.2022 tiedotteessaan havaintoja henkilöautoon GEX 58Z liittyen. Yleisöhavaintoja saatiin lukuisia ja poliisi kiittää kaikkia havainnoista ilmoittaneita. Poliisin tiedon mukaan auto on poistunut Suomesta.

Autolla liikkuneita henkilöitä epäillään useista maksuvälinepetoksista ja varkauksista. Teot ovat tapahtuneet 3.3.-6.3.2022. Tapahtumapaikkoja on Lapin alueella ainakin Kemissä, Rovaniemellä ja Kemijärvellä.

Rikosten uhrit ovat iäkkäitä ihmisiä. Heidän lompakkonsa on anastettu kauppareissun yhteydessä ja lompakossa olleella maksukortilla on nostettu automaatista rahaa tilin käteisnostorajaan saakka. Maksukortin PIN-koodi on saatu urkkimalla se, kun rikoksen uhri on ollut itse nostamassa rahaa.

Poliisi muistuttaa, että oman pankkitilin käteisnosto- ja maksurajat voi määrittää itse. Pienentämällä käteisnostorajaa, voidaan minimoida vahingot siinä tapauksessa, jos maksukortti joutuu niin sanotusti vääriin käsiin. Tämän lisäksi maksukortilla asioidessa kannattaa PIN-koodi suojata aina esimerkiksi peittämällä maksupääte kädellä PIN-koodin näppäilyn ajaksi.

Poliisi jatkaa rikosten esitutkintaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi