Torniossa 2.6.2021 tapahtuneen liikenneonnettomuuden syyteharkinta on valmistunut. Aluesyyttäjä on päättänyt jättää syytteet nostamatta poliisiauton kuljettajana toiminutta henkilöä vastaan. Onnettomuudessa moottoripyörän kuljettaja menehtyi törmättyään Torniossa Kromitiellä kääntymässä olleeseen poliisiautoon.

Syyttämättäjättämispäätös perustuu siihen, että moottoripyörän nopeuden on tilanteessa täytynyt erittäin huomattavasti ylittää alueella voimassa ollut nopeusrajoitus. Auton kääntämisen alkaessa moottoripyörä on ollut jopa useiden satojen metrien päässä poliisiautosta. Poliisin ei voida osoittaa menetelleen asiassa huolimattomasti, kun hän ei ole havainnut tilanteessa useiden satojen metrien päässä olevaa, erittäin kovalla vauhdilla lähestyvää moottoripyörää.

Poliisia oli epäilty asiassa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kuolemantuottamuksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Moottoripyörän kuljettajana toiminutta henkilön osalta asian esitutkinta on päätetty jo aiemmin esitutkintalain 10 luvun 2 §:n nojalla, koska kyseinen henkilö menehtyi tilanteessa.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi