Kontiolahden Lehmossa Lepikkoahontiellä rivitalon ulkorakennuksessa syttyi tulipalo. Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle klo 16.47.

Pelastuslaitoksen päästessä kohteeseen palo oli jo reilun kokoinen. Sammutustoimet aloitettiin ja palo saatiin rajattua siten, että osa rakennuksesta säästyi. Suurin osa rakennuksesta ja neljä henkilöautoa kuitenkin tuhoutui. Ulkorakennuksessa oli taloyhtiön yhteisiä tiloja, kaksi autotallia, sekä useamman auton autokatos. Asukkaat saivat palavasta rakennuksesta pois kaksi henkilöautoa. Rakennukseen jäi vielä neljä autoa, jotka paloivat tulipalossa.

Henkilövahinkoja tilanteessa ei tullut. Syttymissyystä ei ole tietoa.

Osa asukkaista informoitiin paikan päällä ja kaikille taloyhtiön asukkaille jaettiin postilaatikkoon lehtinen, josta löytyy jatko-ohjeita. Savun hajua lähistölle on voinut tulla palon aikana, lähirakennuksia kierrettiin pelastuslaitoksen henkilön toimesta ja tarvittaessa annettiin ohjeita asukkaille.

Pelastuslaitoksen henkilöstöä oli paikalla noin 20 henkilöä. Jälkityöt paikalla jatkuu vielä tarvittavan ajan, jonka jälkeen jälkivartiointi jää taloyhtiön hoidettavaksi.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi