Kiinteistön asukas aikeissa lämmittää keskuslämmityskattilaa, huomaa valmistellessa tulentekoa, että savuhormista kuuluu voimakas humina ja havaitsee voimakkaan nokipalon. Nokipalo aiheutti runsasta savunmuodostusta alkuvaiheessa. Pelastuslaitoksen henkilökunta valvoi hormipalon palamista, pitäen sammutusvalmiutta yllä, jos voimakas nokipalo laajenee talon rakenteisiin.

Rajoitetusti poltettu nokipalo hiipui ja suuremmilta vaurioilta vältyttiin.

Nokipalosta muodostuu suuri vaara niin hormille kuin muille talon rakenteille, suuren kuumuuden vuoksi. Asuinrakennusten tulisijat hormeineen on nuohottava vuoden välein. Nuohouksen tarkoituksena on poistaa savuhormeihin ja tulisijoihin kertynyt palamisjäte, jotta se ei aiheuttaisi palonvaaraa.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi