Pelastushenkilöstö sai klo 5:25 hälytyksen rakennuspalosta rivitalossa Juuan Aimontiellä. Paikalle saapunut kotihoidon työntekijä oli huomannut palon merkkejä ja teki hätäilmoituksen.

Ensimmäisenä paikalle saapunut Juuan pelastusaseman moniammattillisen kevytpelastusambulanssin henkilöstö ryhtyi tiedustelemaan tilannetta ja havaitsi yhden huoneiston olevan täynnä savua. Tämän jälkeen kevytpelastusambulanssin henkilöstö ryhtyi varoittamaan talon muita asukkaita.

Juuan pelastusaseman pelastushenkilöstön saavuttua paikalle savusukeltajat suorittivat sammutushyökkäyksen palavaan huoneistoon ja sammuttivat palon sekä aloittivat savutuuletuksen pelalstusyksikön savutuulettimella. Samalla pelastushenkilöstö tiedusteli, ettei palo ole levinnyt rakennuksen yläpohjaan tai muualle rivitaloon. Palo ei levinnyt syttymishuoneistosta muualle. Viereiset huoneistot kärsivät savuvahinkoja.

Moniammattillisen kevytpelastusambulanssin henkilöstö toteutti suojaväistön siirsi kaksi naapurihuoneistoissa asunutta iäkkäämpää naista suojaan. Moniammattillisen kevytpelastusambulanssin henkilöstö selvitti yhdessä sosiaalipäivystyksen kanssa tilapäismajoitusta suojaväistetyille henkilöille.

Asunnosta oli löytynyt menehtyneenä huoneiston iäkäs asukas. Poliisi tutkii palon syttymissyytä ja selvittää kuolemansyytä. Tapahtuneessa ei ole mitään rikokseen viittaavaa.

Pelastuslaitoksen palontutkija suorittaa paikalla palonsyyntutkintaa yhdessä Poliisin kanssa.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi