Järkyttävistä olosuhteista löytyi niin pentuja kuin aikuisiakin kissoja. [Satu Väisänen / Ekey ry]

Etelä-Kymenlaaksossa sijaitsevasta omakotitalosta löytyi useita kymmeniä erittäin heikkokuntoisia kissoja. Kymmeniä eläimiä jouduttiin lopettamaan. KUVAT VOIVAT JÄRKYTTÄÄ HERKEMPIÄ!!

Etelä-Kymenlaaksossa sijaitsevasta omakotitalosta löytyi elokuun lopussa suuri määrä erittäin huonokuntoisia kissoja. Kymmeniä jouduttiin lopettamaan.

Talon pihapiiristä saatiin pelastettua kymmenen kissaa, jotka ovat tällä hetkellä hoidettavana Etelä-Kymenlaakson eläinsuojeluyhdistyksen (Ekey) tiloissa.

Etelä-Kymenlaakson eläinsuojeluyhdistys Ekey jatkaa edelleen jälkivalvontaa talon pihapiirissä jo neljättä viikkoa.

– Katsotaan, ilmaantuuko sinne vielä lisää kissoja. Kun loukutetaan populaatioita ulkona, on tapana, että sinne jää riistakamera ja ruokapiste, yhdistyksen puheenjohtaja Satu Väisänen sanoo.

Kissoja otettiin kiinni haaveilla sekä loukuilla. Monet kissoista kärsivät pahoista silmävaivoista [Satu Väisänen / Ekey ry]

Etelä-Kymenlaakson eläinsuojeluyhdistyksen (Ekey) käy Facebookissa läpi tapahtumia. Kuvat ja mahdolliset kuvatekstit ovat EKEY:n omaisuutta:

Elokuun viimeisiä viikkoja eletään.

Valvontaeläinlääkäri ottaa yhteyttä yhdistykseen ja pyytää apua kissojen kiinniottamiseen omakotitalon sisätiloista ja pihapiiristä. Lähdettiin matkaan avoimin mielin normaalit kissan pyydystysvälineet mukana. Päästiin paikalle ja alettiin virittämään sovitusti pyydysloukkuja pihapiiriin.

Ulkona oli paahteinen, auringossa reilu 30asteen lämpötila. Mitähän se mahtoi olla sisällä talossa.

Jäimme odottamaan valvontaeläinlääkäriä ja talon omistajaa.Talon omistaja saapui paikalle kolmen tunnin odottelun jälkeen. Ystävällinen ihminen vaikutti olevan kiitollinen avusta ja antoi luvan ottaa kaikki kissat ulkoa turvaan.  Sisälle taloon hän siirtyi pihalta yksin. Sinne emme olleet tervetulleita. Jäimme taas odottamaan.

Seuraavaksi paikalle saapui valvontaeläinlääkäri ja liuta muita viranomaisia. Tässä kohtaa ymmärsimme ettemme ole ihan ”perus kissanloukutusreissulla”. Ovi aukesi ulkoapäin todella hienoon taloon. Näky sai meidät haukkomaan henkeä.

Tunneskaala meni sekunnissa järkytyksestä, vihaan ja lopulta suruun. Hienon talon sisältä paljastui aivan toinen maailma. Kohtasimme näyn mitä meistä kukaan ei unohda koskaan.

Talo oli aivan täynnä roskaa. Sitä oli vuoriksi asti. Vuorien päällä juoksi kissoja toinen toistaan huonommassa kunnossa. Tämä tarvitsi suunnitelmaa. Ensin viranomaiset hoitivat tarvittavan avun talon omistajalle.

Omistajalla oli huoli kissoista jos hän lähtee. Siinä kohtaa me vapaaehtoiset eläinsuojeluihmiset astuimme kuvaan. Lupasimme hoitaa kissat pois sisältä sekä ulkoa. Omistaja saatiin pois paikalta saamaan tarvitsemaansa apua ja meidän työ alkoi.

Poliiseilta saimme suojahaalareita ja kasvomaskeja. Ilman niitä taloon sisälle ei ollut asiaa.[Satu Väisänen / Ekey ry]

Siinä pihalla autoimme toinen toisiamme pukeutumaan haalareihin joista teipattiin puntit ilmastointiteipillä. Ensimmäinen Ekeyn tiimiläinen lähti sisään taloon. Ja tuli myös samantien ulos.

Ammoniakin haju ja kapeneva liikkumatila sai aikaan tunteen että happi loppuu.

Seuraava tiimiläinen lähti sisään viranomaisen kanssa ja he ”pärjäsivät paremmin” olosuhteissa mikä saa herkemmän paniikkiin. Osa meistä siis jäi talon ulkopuolelle vastaanottamaan kissoja kuljetuskopissa ja osa pyydysti haavilla kissoja sisätiloissa. Sisätilan lämpötila hipoi neljääkymmentä astetta.

Kuljetuskoppia alkoi tulemaan tiuhaa tahtia ovesta ulos ja veimme niitä varjoon odottamaan jatkotoimenpiteitä. Kuljetuskopparivi kasvoi ja kasvoi. Oli surullista katsoa kuljetuskoppien sisään.

Tiesimme että olemme myöhässä. Liian myöhässä.

Osalta kissoista puuttui silmät kokonaan. Osan silmät olivat tulehduksesta jo umpeutuneet. Kissat olivat laihoja ja likaisia. Kissoja oli ihan pienistä pennuista nuoriin synnyttäneisiin aikuisiin.

Sisällä työ jatkui päiviä. Päivät venyivät aamuvarhaisesta iltamyöhälle. Samaan aikaan pihapiirissä oli ”loukut vetämässä”. Kun sisätiloissa näköhavaintoja kissoista ei enää ollut niin jätimme vielä kamerat  varmistamaan asian. Jätimme ruokaa taloon sisälle ja rauhoitimme tilan.

Seurasimme useamman vuorokauden kellon ympäri kameroita. Niissä näkyi enää vain hiiriä. Kissat oli pelastettu.

Valitettavasti eläinsuojelutehtävä oli tällä kertaa viedä kissat eläinlääkäriin ja todeta vielä asiantuntijan kanssa olleemme liian myöhässä. Kymmeniä kissoja laskettiin sateenkaarisillalle. Nyt ei enää satu pieniä. Nyt on rauha.

Eläinsuojelutiimi oli väsynyt.

Fyysinen ja henkinen koettelemus sai mielen matalaksi. Mutta kuitenkin olimme positiivisia ja kiitollisia siitä ettei kissojen enää tarvinnut kärsiä. Työmmehän ei loppunut tähän.

Pihapiirissä olevat kissat pitää vielä saada turvaan. Loukut, loukkuvahdit ja kamerat viritettiin pihapiiriin. Kameroihin tulleiden näköhavaintojen perusteella osasimme laittaa loukut oikeisiin paikkoihin. Kissoja alkoi menemään loukkuihin ja saimme niitä turvaan. Näistä kissoista suurin osa oli elinkelpoisia. Mutta valitettavasti tarkemmassa tutkimuksessa ilmeni että yhdellä kissoista oli mahdollisia ampumajälkiä. Olimme taas hämillämme.

Oli aika haastatella naapurustoa.

Meille selvisi että tässä paikassa oli ennen huomattavasti enemmän kissoja. Mutta joku oman käden oikeudella on ampunut niitä vuosien saatossa ja kissamäärä on pysynyt aisoissa. No ilmeisesti ei aina ole osunut maaliin koska loukustamme löytyi kissa ”haulit takapuolessa”. Suututti!

Kymmeniä kissoja meni eutanasiaan. Kymmenen kissaa saa mahdollisuuden hyvään elämään.

Loukutus jatkuu edelleen. Nyt jo neljättä viikkoa. Suuri kiitos ihmiselle joka ilmotti huolestaan viranomaisille.

Suuri kiitos viranomaiset hyvästä yhteistyöstä.

Suuri kiitos vapaaehtoiset eläinsuojelutiimiläiset laittaessanne itsenne likoon tässä raskaassa tehtävässä.

Haluamme tällä tarinalle peräänkuuluttaa kuinka tärkeää on reagoida jos vaikka vain epäilee eläimen/eläinten voivan huonosti.

Eläinsuojeluilmoituksen voi tehdä osoitteessa elainsuojelu@kotka.fi.

Kiitos että välität!

Tämä keissi on vienyt yhdistyksen varoja huomattavasti. Suojavarusteet ja elinkelpoiset pelastetut kissat tarvitsevat hoitoa vielä pitkään. Eläinlääkärikustannukset ja ylläpitokustannukset vievät varoja yhdistykseltä. Pystyisitkö sinä auttamaan näitä kissoja ja yhdistystä selviytymään?

Voit tehdä sen suoralla tilisiirrolla tai mobilePayllä.

MOBILE PAY:

Pyydämme lahjoittaessasi ystävällisesti käyttämään numeroa 36725.

TILISIIRTO:

FI05 4108 0011 4569 62

Pyydämme lahjoittaessasi ystävällisesti käyttämään viitettä 8523

Keräyksen järjestäjänä on Etelä-Kymenlaakson eläinsuojeluyhdistys EKEY ry. Voimassa olevan rahankeräysluvan numero on RA/2020/621. Lupa on voimassa toistaiseksi.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi