Kuva: Hätäkeskuslaitos

Pelastusopiston hätäkeskuspäivystäjäkurssilta valmistui tänään 21 henkilöä, joille kaikille on tarjolla töitä hätäkeskuksissa. Valmistuva kurssi helpottaa Hätäkeskuslaitoksen päivystyshenkilöstön tilannetta hätäkeskuksissa.

Tammikuussa 2020 opintonsa aloittaneet uudet hätäkeskuspäivystäjät saivat tutkintotodistuksensa perjantaina 3.6. Pelastusopistolla Kuopiossa. Valmistuneita hätäkeskuspäivystäjiä odotetaan jo hätäkeskuksissa.

– Meillä on toiveena saada kaikki kurssilta valmistuneet töihin hätäkeskuksiin. Turussa oli nyt avoimena 10 virkaa ja muissa viidessä keskuksessa yhteensä 20 vuoden mittaista määräaikaista virkasuhdetta, joten valmistuvien näkökulmasta tilanne on hyvä – kaikille on heti töitä tarjolla, Hätäkeskuslaitoksen henkilöstöpäällikkö Antti Koskela kertoo.

Julkisessa haussa olleiden 10 hätäkeskuspäivystäjän viran ja 20 määräaikaisen virkasuhteen hakuaika päättyi tänään kello 12. Valmistuvan kurssin lisäksi myös muut hätäkeskuspäivystäjän tutkinnon tai poliisin koulutuksen saaneet ovat voineet hakea tehtäviä.

– Pyrimme toimimaan nopeasti ja tekemään rekrytointipäätökset valmistuvien osalta jo tänään. Asiakirjat hoidetaan kuntoon ensi viikolla, Koskela toteaa.

Työt kutsuvat jo reilun viikon päästä

Valmistuvien kesäloma jää lyhyeksi, sillä töihin heitä odotetaan jo 13. kesäkuuta. Työt alkavat 2-3 viikon perehdytyksellä hätäkeskuksissa, jonka jälkeen uudet hätäkeskuspäivystäjät saavat vähitellen työskennellä itsenäisesti.

Olemme olleet pitkään huolestuneita päivystyshenkilöstön riittävyydestä. Tänä vuonna tilanteeseen on luvassa helpotusta, kun perinteisen kahden valmistuvan hätäkeskuspäivystäjäkurssin sijaan valmistuu kolme kurssia, yksi keväällä ja kaksi joulukuussa.

– Henkilöstötilanteemme paranee pienen askelin ja lähitulevaisuus näyttää valoisammalta. Kannamme huolta myös henkilöstön hyvinvoinnista ja teemme pitkäjänteistä työtä työhyvinvoinnin kehittämiseksi. Hätäkeskuspäivystäjän työssä psykososiaaliset kuormitustekijät ovat korkeat, joten perehdytys ja työkyvyn ylläpitämisen tukemin ovat merkittävässä asemassa, Koskela sanoo.

Hätäkeskuslaitoksen johtaja Taito Vainio toivottaa valmistuneet hätäkeskuspäivystäjät tervetulleeksi työyhteisöön.

– Uudet hätäkeskuspäivystäjät aloittavat ammatissa, jonka osaamista ja ammattitaitoa suomalaiset tutkimustenkin mukaan arvostavat, ja joilta he kokevat saavansa yhdenvertaista ja tasa-arvoista palvelua. Tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja osaaminen ovatkin meille äärimmäisen tärkeitä arvoja myös sisäisessä kehittämisessämme, Vainio kertoo.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi