Kuva: POLIISI

Epäillyt ovat esitutkinnan perusteella pitäneet hallussaan noin 100 kiloa amfetamiinia ja levittäneet sitä kymmeniä kiloja eteenpäin. Tapahtumat sijoittuvat vuosille 2020–2021.

Pääepäilty on esitutkinnan perusteella vastaanottanut suuren amfetamiinierän marraskuussa 2020, ja huumausaine-erää on säilytetty vuokravarastossa Vantaalla.

Pääepäillyn jäätyä toisen rikosasian vuoksi kiinni kanssaepäillyt siirsivät huumausaine-erän Tuusulaan, jossa varastotilana toimi teollisuushallin yhteydessä sijainnut huoneisto. Esitutkinnan perusteella suuri osa huumausaine-erästä levitettiin siirron yhteydessä eteenpäin.

– Epäillyt hankkivat käyttöönsä amfetamiinin säilyttämistä ja käsittelemistä varten teollisuushallin yhteydessä olevan huoneiston Tuusulasta. Osaa huumausaineista säilytettiin ruudullisessa kestokassissa asunnon pakastimessa, josta poliisi löysi ne. Pakastinta valvomaan oli asennettu kamera. Asunnosta löytyi myös amfetamiinin käsittelyyn, käyttämiseen ja pakkaamiseen käytettävää välineistöä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Nikkanen.

Poliisi takavarikoi huoneistosta yhteensä noin 21 kiloa amfetamiinia, ja lisäksi esitutkinnan aikana poliisin haltuun on saatu noin 14 000 euroa käteistä rahaa.

Epäiltyjä on yhteensä 12, joista kuusi on edelleen vangittuna. Kokonaisuus siirtyi syyteharkintaan perjantaina 28. toukokuuta.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi