Vuoden 2022 Helsinki Pride -ohjelma on julkaistu tänä aamuna. Luvassa on yhdenvertaisuuden edistämistä, keskustelutilaisuuksia, vertaistukitapaamisia, taidetta sekä bileitä koko kesäkuun ajan. Pride-kuukausi huipentuu tänä vuonna perinteiseen Pride-kulkueeseen ja piknikiin kahden vuoden tauon jälkeen.

Helsinki Pride on julkaissut vuoden 2022 ohjelmiston omilla verkkosivuillaan. Pridea juhlitaan pääkaupunkiseudulla ensimmäistä kertaa kokonainen kuukausi. Kesäkuun aikana järjestetään muun muassa luentoja, ohjattuja tapaamisia, taidetyöpajoja sekä bileitä ympäri Helsinkiä. Järjestäjinä toimivat sekä Helsinki Priden viralliset yrityskumppanit että vapaaehtoiset ohjelmajärjestäjät. Kaiken päämääränä on yhdenvertaisuuden edistäminen yhteiskunnassa.

Kahden pandemiavuoden jälkeen Priden tapahtumissa korostuvat erityisesti fyysiset kohtaamiset, joka toimii myös tämän vuoden tapahtumien kattoteemana:

”Ihmisten tarve toisten kohtaamiseen on turvattava. Meidän pitää muistuttaa maailmaa kunnioituksesta ja toistemme arvostamisesta, etenkin silloinkin kun emme ole yhtä mieltä. Siksi meille on tärkeää tuottaa mahdollisimman monta keskustelutilaisuutta ja ihmisten kohtaamista. Pride-kuukauden lisäksi itse Pride-viikolla on yli 150 ohjelmanumeroa, jotka sisältävät kysymyksiä vähemmistön eri näkökulmista”, kertoo Helsinki Pride -yhteisön hallituksen puheenjohtaja Panu Mäenpää.

Ohjelmisto on tänä vuonna poikkeuksellisen monipuolinen. Pride-yhteisön tuottaja Jenni Juutilainen nostaa esiin omat suosikkinsa:

”Kiinnostava ohjelma on Darravapaan Sober Furious -bileet Pride-teemalla. Juhlissa järjestetään turvallinen tila niin moninaisuuden kuin alkoholittomuuden puolesta. Pride-viikolla myös Marttaliitto tulee tekemään Kiasmaan jättimäistä Pride-ryijyä, jonka tekemiseen kuka vain voi osallistua. Ryijyt tekevät kovaa nousuaan trendikkääksi sisustuselementiksi muutenkin”, hän vihjaa.

Maailmalla Pride-kuukaudet ovat yleistyneet: sateenkaariyhteisöjen oikeuksia juhlitaan kuukauden verran ainakin Yhdysvalloissa, Espanjassa, Saksassa ja Kanadassa. Myös Suomessa Pride-viikko haluttiin venyttää kuukauden mittaiseksi:

”Viikko on hyvin lyhyt aika. Haluamme venyttää Helsinki Pride -tapahtumaa tuomalla paremmin esiin erilaisten järjestöjen, yritysten sekä yhteisöjen ohjelmaa. On tärkeää muistaa, että Helsinki Pride -yhteisö ei tee vain Pride-viikkoa vaan on ympärivuotista toimintaa”, Mäenpää sanoo.

Pride-ohjelmisto on nyt julkaistu Helsinki Priden verkkosivuilla osoitteessa pride.fi/tapahtumat. Kuukausi huipentuu Pride-viikkoon 27.6.–3.7. sekä kulkueeseen ja puistopiknikkiin 2.7. Tapahtuman virallisena suojelijana toimii Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi