Poliisilla oli pidätettynä kolme nuorta miestä epäiltynä kyseisistä rikoksista. Epäillyt törkeä ryöstö ja törkeä vapaudenriisto tapahtuivat 20. syyskuuta Helsingissä. Poliisi sai tiedon yhdestä epäillystä julkaistun valvontakameran kuvan avulla ja selvitti tämän jälkeen kahden muun epäillyn henkilöllisyyden.

Kaksi pidätetyistä on 18-vuotiaita ja yksi on 19-vuotias. Poliisi epäilee, että he toteuttivat teot yksissä tuumin.

Poliisin saamien tietojen mukaan tapahtumien taustalla oli Snapchat-sovelluksessa sovittu kaupankäynti tupakasta. Kun epäillyt saapuivat kauppapaikalle, he pakottivat asianomistajan autoonsa. Hänestä pidettiin kiinni ja häntä uhattiin aseella.

– Tutkinnan aikana on ilmennyt, että epäillyt olisivat viitanneet tapahtuma-alueen olevan niin sanotusti heidän reviiriään. He olivat tiedustelleet, miksi asianomistaja myi tupakkaa heidän alueellaan, kertoo tutkinnanjohtaja Forss.

Uhri oli autossa noin 20 minuuttia kestäneen ajelun ajan. Epäillyt anastivat häneltä erilaista omaisuutta ja tupakat, joista käytiin kauppaa.

– Uhkailu aseella jatkui autossa. Lisäksi uhria nöyryytettiin esimerkiksi niin, että häntä käskettiin haukkumaan itseään ja osa tapahtumista kuvattiin videopuheluun, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss.

Esitutkintamateriaalin perusteella vaikuttaa siltä, että epäiltyjen käyttämä ase oli kuulapyssy. Poliisi ei ole saanut asetta vielä haltuunsa tarkempia tutkimuksia varten. Poliisilla on hallussa video, jossa epäillyt käsittelevät tuntomerkkeihin sopivaa asetta autossa tapahtumapäivänä.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi