Finnkinon asiakkaat ovat jälleen saaneet lähes ilmaisilla lipuilla houkuttelevia viestejä luottokorttitietoja kalastelevilta huijareilta. Facebookissa toimii parhaillaan ainakin Finnkino-Suomi-huijaussivu. Huomioithan, että Finnkinon järjestämissä kilpailuissa tai markkinointiviesteissä ei koskaan kysytä luottokortti- tai pankkitietoja!

Finnkinon ja Finnkino Labin nimissä kalastellaan maksukorttitietoja. Keväästä 2017 saakka asiakkaitamme on lähestytty eri viestintä- ja markkinointikanavien kautta viesteillä, joissa mm. tarjotaan ilmaisia elokuvakäyntejä, ”myydään” Finnkinon lahjakortteja tai lippuja pilkkahintaan (eurolla, parilla) tai vaikkapa kehotetaan osallistumaan kyselyyn jonka palkintona on leffalippuja. Huijaustarjouksia sisältäviä viestejä on lähetetty asiakkaille:

  • tekstiviesteinä puhelimeen
  • Facebookissa mainoksina ja yksityisviesteinä
  • sähköpostiviesteinä
  • kännykkäsovellusten sisäisissä ostoissa.

Kyse ei ole Finnkinon kampanjasta, vaan luvattomasta tietojen kalastelusta sekä tilausansasta – antamalla luottokortin tiedot asiakas sitoutuu maksamaan kuukausittain ”verkkoviihdepalvelusta”. Finnkinolla ei ole mitään tekemistä kyseisen toimijan kanssa.

Älä tule huijatuksi!

Vähänkään epäilyttävistä viesteistä kannattaa tarkistaa lähettäjän sähköpostiosoite: vaikka lähettäjän nimen kohdalla lukisikin Finnkino, huijausviestit on lähetetty aivan eri verkko-osoitteista kuin Finnkinon käyttämät, joissa lukee finnkino.fi tai email.finnkino.fi @-merkin jälkeisessä osassa.

Mikäli viesti sisältää paljon kielioppi- ja kirjoitusvirheitä tai muita kieliä sekaisin, on todennäköistä että viesti ei ole Finnkinolta.

Finnkinon virallisen ja oikean Facebook-sivuston tunnistat sinisestä tunnisteesta nimen perässä.

 

Erityisesti kannattaa pitää mielessä, että Finnkinon järjestämissä kilpailuissa tai markkinointiviesteissä ei koskaan kysytä luottokortti- tai pankkitietoja.

 
Huom. Jos havaitset saaneesi huijausviestin, se kannattaa merkitä roskapostiksi omassa sähköpostiohjelmassa.

Mikäli olet joutunut huijauksen uhriksi, voit tehdä rikosilmoituksen poliisille osoitteessa https://www.poliisi.fi/rikokset/sahkoinen_rikosilmoitus

Finnkino on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi