Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella ilmeni viime viikolla muun muassa törkeä varkaus ja tapon yritys. Myös kovat nopeudet liikenteessä jatkuvat.

Autoliikkeeseen murtauduttiin Tuusulassa

Tuusulassa sijaitsevaan autoliikkeeseen murtauduttiin viikonloppuna perjantain ja lauantain välisenä yönä 6.3.2021 noin kello 01.00.

Varkaiden matkaan lähti yli 100 kiloa painava avainkaappi, jossa oli noin sadan autoliikkeessä myytävänä olevan auton avaimet, kertoo rikoskomisario Tero Tyynelä.

– Teko on tallentunut kiinteistön valvontakameraan ja tallenteesta on nähtävissä, kun kaksi tekoon epäiltyä miestä kantavat kaapin autoon ja poistuvat paikalta autolla. Tapausta tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa törkeänä varkautena. Avainkaapin sisältämien autojen yhteisarvo on noin miljoona euroa, Tyynelä jatkaa.

Itä-Uudenmaan poliisi pyytää asiasta mahdollisesti jotain tietäviä ottamaan yhteyttä poliisin numeroon p. 0295 436 442 tai ilmoittamaan tietonsa sähköpostitse ryr.ita-uusimaa@poliisi.fi

Väkivallanteko torstaina Vantaalla

Poliisin partio sai torstain vastaisena yönä 4.3. noin kello 2.56 tehtävän Vantaan Lahnapolulle, missä ilmoituksen mukaan yhtä henkilöä oli pahoinpidelty ja paikalta kuulunut mahdollisia laukauksia.

Tapahtumapaikalta poliisi tavoitti neljä henkilöä, joista yhdellä oli havaittavissa pahoinpitelyyn viittaavia vammoja. Uhri toimitettiin sairaalaan hoidettavaksi ja poliisi otti paikalta rikoksesta epäiltyinä kiinni kolme henkilöä asian selvittämistä varten.

– Poliisi suoritti tapahtumapaikalla etsintöjä, joiden yhteydessä löytyi mm. kaksi asetta sekä huumausaineita, kertoo rikoskomisario Timo Luoto.

Tapausta tukitaan Itä-Uudenmaan poliisissa muun muassa törkeänä pahoinpitelynä, pahoinpitelynä, huumausainerikoksena ja ampuma-aserikoksena. Ampumiseen epäilty mies on vangittu sunnuntaina.

Kovia nopeuksia ja rattijuopumuksia

Liikennepoliisisektorilla kulunut viikonloppu sujui tavanomaisten liikennetehtävien hoitamisessa. Sektorin partiot keskittivät valvontaa poliisilaitoksen pohjoiselle alueelle ja antoivat tukea myös hälytystehtävien hoitamisessa. Partiot puuttuivat myös liikenneturvallisuuteen vaikuttaviin virheellisiin pysäköinteihin.

– Kaasujalkaa taas painettiin reilusti vaihtelevista keliolosuhteista huolimatta ja liikennepoliisisektorin partiot nappasivat liikennevirrasta kuusi kuljettajaa, joiden epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan, kertoo komisario Asko Sartanen.

Täsmäpysäytyksissä jäi kiinni myös kolme rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa, joista kahta epäillään myös huumausaineen käyttörikoksesta.

Tarkkaamattomuus on teemana liikenteessä alkavalla viikolla, kun Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen liikennepoliisin ja valvonta- ja hälytystoimintasektorin partiot osallistuvat turvalaite- ja tarkkaamattomuusvalvontaan.
– Valtakunnallisessa teemavalvonnassa pyritään puuttumaan muun muassa matkapuhelimen käyttöön ajon aikana sekä turvavyön käyttämisen laiminlyönteihin, kertoo Sartanen.

Tehtävämäärät kasvavat kohti kevättä

Viime viikko oli valvonta- ja hälytystoiminnan kannalta varsin kiireinen, ja kokonaistehtävämäärä oli yhteensä hieman yli 1700. Kasvua edelliseen viikkoon oli noin 70 tehtävää. Maaliskuusta lähtien tehtävien määrä lähtee yleensä tasaisesti nousemaan, kun mennään kohti kevättä ja kesää.

– Kotihälytystehtävät olivat edelleen korkealla tasolla ja koko viikon aikana niitä välitettiin poliisille 186. Tehtävät painottuivat viikonloppuun, jonka aikana poliisi hoiti niitä vajaa 90. Koko viikonlopun aikana poliisilla oli vajaa 650 tehtävää, joissa korona vaikutukset näkyvät edelleen selvästi, kertoo komisario Jarmo Ojala

– Pahoinpitelyt ovat siirtyneet yleisiltä paikoilta yksityisille paikoille ja niihin liittyvissä tehtävissä oli nytkin havaittavissa selkeää nousua. Niitä kirjattiin viime viikolta 35, kun viikkoa aiemmin luku oli 30, Ojala jatkaa.

Kotihälytystehtävien määrän ennustetaan kasvavan tulevilla viikoilla

– Tämän ja tulevien viikkojen tehtävämäärien, etenkin kotihälytystehtävien, ennustetaan kasvavan, kun ravintolat sulkevat ovensa. Myös nuorten liikehdinnässä odotetaan tapahtuvan kasvua, kun koulut siirtyvät etäopetukseen, arvioi Ojala.

Tehostettua valvontaa ja partioiden jalkautumista rautatieasemilla

Poliisi jatkoi Tikkurilan asemaseudun tehostettua valvontaa. Huomion kohteena olivat Tikkurilan asema, kauppakeskus Dixi sekä Myyrmäen ja Martinlaakson rautatieasemat.

Viikonloppuna Tikkurilan asemalla kokoontui selvästi vähemmän nuoria kuin aiempina viikonloppuina ja myös häiritsevää käytöstä oli nyt selvästi aiempaa vähemmän. Nuorison aiheuttamia isoja häiriöitä ei havaittu muuallakaan Vantaalla.

Poliisi tulee edelleen jatkamaan Tikkurilan aseman sekä Myyrmäen ja Martinlaakson asemien valvontaa yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Viikkokooste kertoo Itä-Uudenmaan poliisin arjesta

Itä-Uudenmaan poliisi julkaisee viikoittain koosteen, jossa pyritään antamaan mahdollisimman ajantasainen kuva poliisilaitoksen alueen turvallisuustilanteesta. Viikkotiedotteeseen nostetaan myös poliisin tehtävissä esille tulleita rikostapauksia eri aihealueittain.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi