Kesäkuussa Suomessa kauppoihin tulleet Fazer Angry Birds -makeiset ovat singahtaneet suosikkimakeisiksi ja ylittäneet myyntiodotukset reilusti. Ensimmäisten viiden myyntikuukauden aikana on myyty 5 miljoonaa Angry Birds -makeispussia maailmanlaajuisesti, mikä on Fazerin kaikkien aikojen ennätys. Fazer Angry Birds –makeisia myydään tällä hetkellä jo 15 maassa sekä matkustajaliikenteessä laivoilla ja lentokentillä.

”Lanseeratessamme keväällä Fazer Angry Birds -makeiset olimme varmoja, että käsissämme on menestystuote. Olemme siitä huolimatta iloisen yllättyneitä makeisten saamasta valtavasta suosiosta. Viisi miljoonaa makeispussia viiden ensimmäisen kuukauden aikana on erittäin hieno myyntisaavutus”, toteaa Pekka Rantala, Fazer Leipomot & Makeiset -liiketoiminta-alueen toimitusjohtaja.

Kampanja oli todellinen menestys myös sen saaman näkyvyyden puolesta. TV-mainosfilmiä on katsottu tähän mennessä jo yli 6 miljoonaa kertaa YouTubessa ja verkon kampanjasivustot keräsivät kävijöitä runsain määrin.

Suomen lisäksi vihaiset linnut ovat kotiutuneet hyvin myös Ruotsiin, Baltian maihin, Norjaan, Tanskaan, Puolaan, Tšekin tasavaltaan, Islantiin, Ukrainaan, Kazakstaniin ja Azerbaidzhaniin. Makeissekoitus on myös löytänyt tiensä matkustajaliikenteen myyntikanaviin, Travel trade -myyntiin lentokentillä ja laivaliikenteessä. Lintujen uusimpia aluevaltauksia syksyn aikana ovat olleet Venäjä ja Singapore.

”Myynti on ollut vahvinta Suomen ja Ruotsin lisäksi Travel trade -myynnissä, jota varten suunnittelimme oman pakkauskonseptin. Kansainvälisen myynnin laajentaminen on hyvin käynnissä myös useihin muihin Euroopan maihin sekä Aasiaan kansainvälisten lentokenttien kautta. Tällä hetkellä neuvottelemme makeismyynnin aloittamisesta muun muassa Isossa-Britanniassa, Japanissa, Kiinassa ja Saksassa”, Pekka Rantala kertoo.

Uudet tuotteet täydentävät Fazer Angry Birds -valikoimaa

Fazer Angry Birds -makeiset ovat lokakuussa saaneet seurakseen kutkuttavan herkullisia uutuustuotteita – kipakan kirpeät ja lempeän hedelmäiset purukumit ja tikkarit, jotka noudattelevat Fazer Angry Birds -makeisista tuttuja makumaailmoja ja muotoja.

Purukumipakkauksia (70 g) on kaksi – punaiset linnut ja possut. Punaisten lintujen pussista löytyy mansikan- ja kirpeän eukalyptuksenmakuisia purukumityynyjä, possupussiin kätkeytyvät päärynän- ja raikkaan piparmintunmakuiset tyynyt. Purukumit on makeutettu ksylitolilla, joten ne ovat hyväksi hampaille.

Fazer Angry Birds -tikkareita on kolme erilaista: punainen lintu kätkee kääreensä sisään raikkaan luonnollisen mansikkamaun, vihreän possun kuoren alta paljastuu pirteän raikas päärynä, ja musta lintu ihastuttaa vahvalla kolan maulla. Raikkaiden ja pirteiden tikkareiden kaikki värit ja aromit ovat sataprosenttisesti luonnollisia. Kirpeä jauhe tikkareiden sisällä on sitruunahapposokeria.

Kansainvälinen Fazer Angry Birds -kilpailu innoitti luoviin teoksiin

Kesän ajan verkossa ja sosiaalisessa mediassa pyörinyt Fazer Angry Birds -kilpailu inspiroi rakentamaan ja muotoilemaan mitä hauskimpia luomuksia vapaavalintaisista materiaaleista. Kilpailuun osallistui satoja kekseliäitä Fazer Angry Birds -luomuksia eri puolilta Eurooppaa. Tyyli oli vapaa, ja teoksia lintujen ja possujen puuhista oli luotu askarrellen, piirtäen ja maalaten, rakennettu myös legopalikoista, Angry Birds -makeisista, marsipaanista ja jopa villalangasta virkkaamalla.

Fazerin ja Rovion raadin valitsemat kolme luovaa voittajateosta ovat nähtävillä osoitteessa www.fazer.com/angrybirds (”campaigns”). Voittajatöiden tekijät ystävineen pääsevät mielenkiintoiselle tutustumiskäynnille Fazerilaan ja Rovion pääkonttorille tutustumaan makeisten valmistukseen ja pelien rakentamiseen.

Fazer-konserni
Fazer-konserni sai alkunsa vuonna 1891 perustetusta perheyrityksestä, kun Karl Fazer avasi ensimmäisen konditoriansa Helsinkiin. Tänään Fazer-konserni tarjoaa ruokailupalveluja sekä leipomo- ja makeistuotteita. Toimintaa on kahdeksassa maassa. Asiakaslähtöisyys, laadukkuus ja yhteistyö ovat Fazerin toiminnan perusta. Konserniin kuuluu kaksi liiketoiminta-aluetta, Fazer Food Services ja Fazer Leipomot & Makeiset, jotka luovat makuelämyksiä omilla aloillaan. Fazer-konsernin liikevaihto vuonna 2011 oli vajaat 1,6 miljardia euroa. Henkilöstön määrä vuonna 2011 oli noin 15 200.

Fazer Food Services on Pohjoismaiden johtava ruokailupalveluyritys, joka tarjoaa hyvää ruokaa ja asiakaskohtaisia palveluratkaisuja. Fazer Food Servicesillä on yli 1 100 ravintolaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Fazer Leipomot & Makeiset Fazer on Suomen ja Venäjän johtava leipomoyritys, Ruotsin toiseksi suurin ja yksi johtavista Itämeren alueella. Leipiä ja leivonnaisia valmistetaan Suomessa, Ruotsissa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Venäjällä. Makeistoimialalla Fazer on Suomen johtava yritys sekä vahva toimija Itämeren alueella. Makeistehtaat sijaitsevat Suomessa: Vantaalla (suklaat), Lappeenrannassa (sokerimakeiset) ja Karkkilassa (purukumit).

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi