Valmetin Rautpohjan tehdas. Kuva: Valmet

Valmetin Rautpohjan tehtaalla Jyväskylässä syttyi tulipalo tänään noin kello 10.40. Tulipalon vuoksi tehdasalueen työntekijät evakuoitiin. Tulipalo aiheutti lieviä vammoja yhdelle työntekijälle, joka sai sairaalahoitoa, mutta on jo kotiutunut.

Tuotantotilassa telatestin aikana alkunsa saanut tulipalo on nyt sammutettu. Palon syttymissyytä selvitetään.

Tulipalon vaikutuksia tehdasalueelle, liiketoiminnan jatkuvuudelle ja asiakastoimituksiin arvioidaan, kun alueelle on turvallista mennä ja tapahtuman täysi laajuus on tiedossa.

”Olemme helpottuneita, että työntekijämme säilyivät pitkälti vahingoittumattomina tässä valitettavassa tulipalossa. Tarjoamme psykologista tukea, teemme viranomaisten kanssa yhteistyötä syttymissyyn tutkinnassa ja arvioimme taloudelliset vaikutukset ja liiketoiminnan jatkuvuuden heti, kun se on mahdollista”, sanoo Jari Vähäpesola, johtaja, Paperit-liiketoimintalinja, Valmet.

Valmetin Rautpohjan tehdas Jyväskylässä valmistaa muun muassa paperi- ja kartonkikoneita, massankuivauskoneen märkäpäätä sekä erikoiskomponentteja. Valmet työllistää Rautpohjan tehdasalueella 1 850 henkilöä.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi