Järvien jäät ovat paikoin sisämaassakin heikkoja, etelässä vesillä ja merellä jäätyminen on vasta alkanut tai alkamassa.

Jäältä löytynyt potkukelkka johti etsintöihin Langasalalla

Kangasalla Pirkanmaalla löytyi iltapäivällä järven jäältä punainen potkukelkka ja Boschin porakone.

Poliisin tiedossa ei ole, onko joku mahdollisesti pudonnut jäihin ja päässyt sieltä pois. Sukellustyöt ovat jo päättyneet. Mahdolliset tiedot tapauksesta pyydetään ilmoittamaan poliisille.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos kertoo tehtävästä, jossa koiraa ulkoiluttaneet on pelastettu vedestä.

Nurmijärven Sääksjärvellä pariskunta oli ollut koiran kanssa ulkoilemassa järven jäällä. Jää ei kestänyt kävelemistä, ja pariskunta putosi jäihin.

Rannalla ollut nainen lähti auttamaan, mutta hänkin putosi jäihin.

–?Neljäs ihminen meni veneen kanssa sinne ja sai pidettyä yhtä pinnalla. Palokunta toi ihmiset pois avannosta ja jäältä

Kolme jäistä pelastettua kuljetettiin sairaalaan. Pariskunnan koira ei joutunut veden varaan, mutta lähti karkuun.

Hollolassa kylmettynyt mies pelastettiin jäistä

Läheltä piti -tilanne koettiin myös ainakin Päijät-Hämeen Hollolassa. Kolme miestä oli lähtenyt rannalta kalaan Paimenlahdessa, kun jää petti pian heidän lähdettyään rannasta. Kaksi takana kävellyttä pääsi ylös avannosta omin voimin, mutta edessä kävellyt joutui odottamaan pelastuslaitoksen apua liki puoli tuntia.

Kuopion lähistöllä veteen vajosi aamupäivän aikana eri paikoissa yhteensä neljä ihmistä. Kaikki pääsivät kuitenkin ylös jäällä lähellä olleiden ihmisten avulla.

Pelastuslaitoksilta korostettiin, että jäät ovat nyt osin petollisen ohuita Etelä- ja Keski-Suomessa. Riskialttiita virtapaikkoja ei pelastajien mukaan välttämättä pysty tunnistamaan jään päältä.

Patikoija pelasti heikkoihin jäihin pudonneen henkilön koirien hihnoilla Mäntyharjussa lauantaina

Patikoimassa ollut henkilö putosi heikkoihin jäihin Mäntyharjussa lauantaina päivällä. Etelä-Savon pelastuslaitos kertoo tiedotteessa, että onnettomuus tapahtui Haukkavuoren lähellä. Onnettomuuden aikaan patikoija oli ollut retkellä toisen henkilön kanssa.

Kaksikko oli patikoinut mantereella, mutta he olivat patikoinnin aikana kävelleet myös hetkittäin jään päällä. Rannan lähellä kävellessään toinen patikoijista putosi heikkoihin jäihin. Mukana ollut patikoija sai kiskottua jäiseen veteen pudonneen henkilön kuivalle maalle koirien hihnojen avulla.

Paikalle hälytettiin myös pelastuslaitos. Veteen pudonnut ja tämän seuralainen ehtivät kävellä onnettomuuspaikalta noin kilometrin verran, kunnes apujoukot tulivat vastaan.

Tuusulan­järvellä pelastettiin 84-vuotias potku­kelkkailija

Tuusulanjärvellä 84-vuotias mies putosi jäihin vähän ennen puoltapäivää lauantaina.

Jää oli vielä liian heikkoa kannattelemaan miestä ja hänen potkukelkkaansa. Hän vajosi kelkkoineen jäihin, mutta onnistui itse pelastautumaan syntyneestä avannosta jään pinnalle. Voimat eivät riittäneet enää siirtymiseen rannalle.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos pelasti miehen jäältä ja hänet kuljetettiin sairaalaan.

Yhteensä onnettomuuksia on ollut päivän aikana ainakin kymmenen, joista neljä Kuopiossa.

Pelastuslaitoksilta korostettiin, että jäät ovat nyt osin petollisen ohuita Etelä- ja Keski-Suomessa. Riskialttiita virtapaikkoja ei pelastajien mukaan välttämättä pysty tunnistamaan jään päältä.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi