Korkein oikeus (KKO) on myöntänyt toimittaja Jessikka Arolle valitusluvan häneen kohdistunutta vainoamista koskevassa asiassa.

Aro haki valituslupaa Helsingin hovioikeuden tuomioon, jolla hovioikeus oli hylännyt vainoamista koskeneen syytteen. Hovioikeus oli katsonut, ettei vainoamisesta syytettynä ollut mies ollut ymmärtänyt menettelynsä olevan oikeudetonta, eivätkä Aroon liittyneet viestit olleet omiaan aiheuttamaan hänessä pelkoa tai ahdistusta. Hovioikeus oli myös muun muassa hylännyt miestä koskeneen syytteen törkeästä kunnianloukkauksesta sillä perusteella, että teko ei ollut törkeä, koska se ei ollut aiheuttanut suurta kärsimystä. Hovioikeus alensi miehen vankeusrangaistuksen kolmeksi kuukaudeksi ja alensi korvauksia.

Helsingin käräjäoikeus oli aiemmin katsonut miehen vainonneen Aroa toistuvasti muun muassa erilaisin viestein ja julkaisuin Twitterissä ja Facebookissa. Käräjäoikeus oli tuominnut miehen vainoamisesta, törkeästä kunnianloukkauksesta ja yllytyksestä törkeään kunnianloukkaukseen yhteiseen vuoden mittaiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä velvoittanut hänet maksamaan Arolle korvauksia.

Korkeimmassa oikeudessa Aro vaatii, että mies tuomitaan vainoamisesta.

Aro on hakenut valituslupaa myös törkeää kunnianloukkausta koskevaan syytekohtaan. Vastaajana oleva mies on lisäksi hakenut valituslupaa yllytystä koskevaan syytekohtaan. Ratkaisu näiltä osin tehdään valituksen käsittelyn yhteydessä.

 

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi