Keskusrikospoliisi kaipaa vihjeitä vuonna 2004 kadonneen ja epäillyn henkirikoksen uhriksi joutuneen Johann Willem Hägerströmin puhelimesta. Esitutkinnassa on selvinnyt, että kadoksiin jäänyt kamerapuhelin on päätynyt Mustion alueelle, joka kuuluu nykyään Raaseporin kaupunkiin.

Poliisin tietojen mukaan uhrilla oli kadotessaan kuvan mukainen Sony Ericsson P900 -kamerapuhelin. Kyseinen puhelin on ollut suhteellisen arvokas rikoksen tapahtuma-aikana.

Henkirikostutkinta käynnistyi uudelleen toukokuussa

Keskusrikospoliisi alkoi tutkia uudelleen Hägerströmin epäiltyä henkirikosta toukokuussa 2022.  Hägerström katosi 21.10.2004 Helsingissä.

Hägerström löydettiin kuolleena Varsinais-Suomesta vajaa vuosi katoamisensa jälkeen 22.7.2005. Löytöpaikka oli Kirveenrauman salmi Rymättylässä. Hägerström oli upotettu mereen, ja poliisi epäilee, että hänet murhattiin.

Tutkinnan tueksi poliisi kaipaa tietoa ja havaintoja Hägerströmin katoamisesta vuoden 2004 syksyltä. Viimeinen varma havainto hänestä on tehty katoamispäivänä Helsingin keskustassa Museokadulla 21.10.2004 noin puolen päivän aikaan. Katoamispäivänä Hägerström liikkui harmaalla Smart -henkilöautolla. Smart löytyi noin viikko katoamisen jälkeen Helsingistä lastenklinikan pysäköintialueelta.

Ennen katoamista Hägerströmillä oli erilaisia liiketoimia Suomessa ja ulkomailla.

Vaikka katoamisesta on kulunut jo kauan aikaa, poliisi pyytää henkilöitä, joilla on tietoja tai havaintoja Hägerströmin tapauksesta ottamaan yhteyttä puhelimitse numeroon 050 456 4903 tai sähköpostilla osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi. Vaikka tiedot olisi aikoinaan jo ilmoitettu poliisille, pyydetään ne ilmoittamaan uudestaan.

Jos tiedät jotain Johann Hägerströmin katoamisesta, ole yhteydessä poliisiin numeroon 050 456 4903 tai sähköpostilla ositteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi. Puhelinnumeroon voi lähettää myös WhatsApp -viestejä.

 

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi