Rahtilaiva Timca Rauman satamassa. Kuva: Rajavartiolaitos

Tiistaina aamulla Hollannin lipun alla purjehtiva rahtialus Timca ajoi karille väyläalueen sivussa hieman ennen kello kuutta. Pohjakosketuksesta huolimatta alus kykeni pääsemään Rauman satamaan omin voimin. Alus sai pohjakosketuksessa vuodon ja sen konehuoneeseen tuli vettä. Miehistö onnistui kiinnittämään aluksen satamaan noin 5 asteen kallistumasta huolimatta.

Kuva: Rajavartiolaitos

Alus oli matkalla Hangosta Raumalle ja sillä oli 19 hengen miehistö. Lastinaan aluksella oli kappaletavaraa.

Meripelastuskeskus Turku sai tiedon tapahtuneesta West Coast VTS:ltä heti tapahtuman jälkeen. Aluksen tueksi hälytettiin Rauman merivartioaseman partio ja useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

Timcan tilanne on saatu vakautettua ja kallistumaa on saatu pienennettyä pumppujen avulla. Satakunnan pelastuslaitos johtaa pelastustehtävää satamassa ja meripelastusosuus on päättynyt. Länsi-Suomen merivartiosto tukee pelastuslaitosta satamassa tarpeen mukaan.

Onnettomuustutkintakeskus tekee alustavan tutkinnan aluksen karilleajosta:

18.02.2021: Otsikkoa täsmennetty käsitteen osalta. Onnettomuustutkintakeskus on tutkintaviranomainen, eikä siis tee tutkimusta vaan tutkintaa. Verbi kummankin osalla on tutkia ja tekijä on tutkija, mutta tutkinnassa ja tutkimuksessa on kyse eri asioista. Suomen kielellä ne kuulostavat samankaltaisilta. Englanniksi ero on selkeä tutkimus on research ja tutkinta investigation. 

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi