Oulun poliisilaitos neuvoi marjastajia kattavalla tiedotteelle 15.7.2022. Marjastusaika ja etenkin hillakausi on Lapissa parhaimmillaan, mikä on näkynyt myös poliisille tulleissa etsintätehtävissä.

Viimeisten parin viikon aikana Lapin poliisilaitoksella on ollut useampi ihmisen etsintätehtävä. Kyseiset etsintätehtävät ovat päättyneet onnellisesti, mutta aiheuttaneet huolta niin etsittäville kuin heidän läheisilleen. Lisäksi retkivarustuksissa on ollut puutteita.

– Vaikka hillajängillä riittääkin syötävää, on reppuun hyvä varata muutakin evästä ja juomista, muistuttaa komisario Risto Määttä Lapin poliisilaitokselta.

Eväiden lisäksi Lapin luonnossa liikkuessa tuli aina olla mukana puhelin, johon on ladattu niin 112Suomi -sovellus kuin akku täyteen. Kompassi ja kartta ovat myös erittäin hyödyllisiä välineitä silloin, kun niiden käyttö on hallinnassa. Myös tulentekovälineet on hyvä pitää matkassa mukana. Lisäksi retkestä tai marjaan menosta kannattaa aina kertoa jollekin.

– Vaikka oma hillapaikka olisikin huippusalainen, olisi sen sijainti hyvä paljastaa edes yhdelle läheiselle, kannustaa Määttä ja päättää:

– Näin itikka- ja mäkäräisaikana on hyvä varustautua myös riittävällä vaatetuksella. Itikat voivat tehdä lyhyessäkin ajassa melko ikävää jälkeä.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi