Poliiseja vastaan nostettu syytteet heidän menettelystään Elokapinan mielenosoituksen yhteydessä

Poliisi sumutti liikenteen katkaisseita ympäristöliike Elokapinan mielenosoittajia OC-kaasulla lokakuussa 2020.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jukka Rappe on nostanut syytteet seitsemää poliisia vastaan asiassa, jossa on kysymys poliisin toiminnasta Elokapinan 3.10.2020 Helsingissä järjestämän mielenosoituksen yhteydessä. Syytteet koskevat mielenosoituksen siirtämisen ja voimakeinojen käyttämisen yhteydessä tehdyiksi epäiltyjä virkavelvollisuuden rikkomisia ja pahoinpitelyjä.

Joukko mielenosoittajia oli katkaissut liikenteen Kaisaniemenkadulla istumalla keskellä tietä. Poliisi yritti selvittää tilanteen ensin muilla tavoilla, mutta sumutti lopulta mielenosoittajia OC-kaasulla eli pippurisumutteella.

Valtakunnansyyttäjä aloitti tapahtumista esitutkinnan lokakuun 2020 puolivälissä. Asianomistajia jutussa on 15. Heistä 14 teki tapauksesta tutkintapyynnön. Lisäksi yksi sivullinen teki poliisin toiminnasta rikosilmoituksen.

Syytteet käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa. Haastehakemus ja esitutkinta-aineisto tulevat julkisiksi, kun syytteet käsitellään tuomioistuimessa. Käsittelyajankohtaa ei ole vielä päätetty.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi