Mahdollinen syy lemmikkien sairastumisiin ulkomainen perunahiutale, jota on kahdessa viljattomassa tuotteessa. Varotoimenpiteenä Musti Group on vetänyt myynnistä kyseiset tuotteet

Musti Group: Mahdollinen syy lemmikkien sairastumisiin ulkomainen perunahiutale, jota on kahdessa viljattomassa tuotteessa. Varotoimenpiteenä Musti Group on vetänyt myynnistä kyseiset tuotteet Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Musti Group veti viime viikolla myynnistä SMAAK Herkkä Kala Viljaton -koiranruokatuotetta. Viime viikolla poisvedetystä tuote-erästä suurin osa pysäytettiin kauppoihin ja varastoihin. Ennen poisvetoa myyntiin päätyi 1400 säkkiä, joista valtaosa oli myyty Suomessa. Osa myyntiin päätyneestä ruuasta on mahdollisesti pilaantunutta.

”Sairastuneiden koirien oireiden ja ruoan ainesosien perusteella on hyvin mahdollisesti kyse glykoalkaloidimyrkytyksestä. Asiantuntijamme ovat päätelleet, että syynä voisi olla glykoalkaloidien korkea pitoisuus ulkomailta tuodussa perunahiutale-erässä. Glykoalkaloideille ei EU:ssa ole rehurajoja. Tämän takia eurooppalaiset toimittajat eivät mittaa arvoja joka erästä. Jatkossa tulemme omalla tehtaallamme itse mittaamaan jokaisen erän glykoalkaloiditason”, kommentoi Musti Groupin toimitusjohtaja David Rönnberg ja jatkaa:

“Tätä ulkomaista perunahiutale-erää on käytetty vain kahdessa meidän ruokareseptissämme, emmekä missään nimessä halua ottaa asiassa pienintäkään riskiä sillä aikaa, kun odotamme laboratoriotutkimusten tuloksia. Siksi olemme päättäneet varotoimenpiteenä vetää myynnistä vielä nämä tuote-erät”, sanoo toimitusjohtaja David Rönnberg.

Varotoimenpiteenä yhtiö vetää myynnistä seuraavat viljattomat tuote-erät:

SMAAK Herkkä Kala Viljaton koiranruoka 2 kg ja 10 kg BBD 12/04/2025, 13/04/2025

SMAAK Viljaton Kana kissanruoka 1,5 kg ja 7 kg BBD 19/04/2025

Suurin osa näistä tuotteista on saatu pysäytettyä varastoihin ja myymälöihin.

Musti Group tulee heti tehostamaan Liedon tehtaan omavalvontaansa ja on myös lopettanut tilaamisen kyseessä olevan perunahiutaleen valmistajalta. Lisäksi Musti Group on informoinut asiakasyritystään, jonka yhteen tuotantoerään on mahdollisesti päätynyt kyseessä olevaa perunahiutale-erää.

“Haluan sydämestäni pyytää asiakkailtamme anteeksi, etenkin näistä kahdesta tuotteista sairastuneiden lemmikkien omistajilta. Tällaisen tapahtuminen ei ole hyväksyttävää. Näin ei saisi tapahtua koskaan. On selvää, että korvaamme kyseisiin tuote-eriin liittyvät eläinlääkärikulut. Palaamme tämän tärkeän asian ohjeistukseen mahdollisimman pian”, Rönnberg sanoo.

7.11. myynnistä vedetyt tuote-erät:

SMAAK Herkkä Kala Viljaton koiranruoka 2 kg ja 10 kg BBD 12/04/2025, 13/04/2025

SMAAK Viljaton Kana kissanruoka 1,5 kg ja 7 kg BBD 19/04/2025

Viime viikolla myynnistä vedetyt tuote-erät:

SMAAK Herkkä Kala Viljaton koiranruoka 2 kg ja 10 kg BBD 3/04/2025, 4/04/2025

Reklamaatio-ohjeet kyseisiä tuote-eriä ostaneille asiakkaillemme nettisivuillamme: https://www.mustijamirri.fi/mustijamirri-tiedottaa/tiedote-smaak

KESKIVIIKKONA myös lemmikkiliike Alvar Pet Oy kertoi vetävänsä Vakaa-nimisen koiranruoan pois myynnistä.

Varotoimenpiteenä Vakaa 9.10.2024 -tuotantoerän takaisinveto

– Vedämme varotoimenpiteenä takaisin Vakaa-ruoan, jonka pakkauksen parasta ennen -päiväys on 09.10.2024.

– Emme ole saaneet asiakkailta palautetta aiheutuneista vastaavista oireista tuotteen osalta.

– Kyseessä on toivottavasti turhaksi osoittautuva varotoimenpide.

Emme ole saaneet asiakaspalautetta, jonka perusteella Alvarin tuotteista olisi aiheutunut vastaavanlaisia oireita kuin myynnistä poistetusta Smaak-ruoasta, mutta varotoimenpiteenä vedämme takaisin Vakaa-tuotantoerän, joka on tuotettu 09.10.2023. Näissä pakkauksissa on parasta ennen -merkintänä 09.10.2024. Olemme olleet suoraan yhteydessä 125 asiakkaaseen, joille kyseistä ruokaa on toimitettu.

Muiden Alvar Pet -tuotteiden käyttöön ei liity epäiltyä riskiä ja niiden käyttöä voi jatkaa tavalliseen tapaan.

Aiemmin saamastamme tiedosta poiketen, saimme juuri kuulla kotimaisten kuivaruokiemme valmistuskumppani Premium Petfood Oy:lta, että 9.10.2023 valmistetussa erässä Alvarin Vakaata on mahdollisesti käytetty samaa perunahiutaleraaka-ainetta kuin myynnistä poistetussa Smaak-tuotantoerässä. Saatavuusongelmien vuoksi tavallisesti Vakaa-reseptissä käytetyn kotimaisen perunan sijasta tässä erässä oli tietämättämme mahdollisesti käytetty ulkomaista perunahiutaletta. Kyseisessä perunahiutale-erässä epäillään olevan poikkeuksellisen korkea glykoalkaloidipitoisuus, mikä voi suurina pitoisuuksina aiheuttaa myrkytysoireita.

Vakaa-reseptissä perunahiutaletta on hyvin vähän, moninkertaisesti Smaak-ruokaa vähemmän, minkä vuoksi riskit Vakaa-ruoan käyttöön liittyen ovat valmistajan mukaan huomattavasti pienemmät. Meille Alvarille ei ole tullut palautteita vastaavan tyyppisistä oireista Vakaa-reseptiin liittyen, mutta varotoimenpiteenä vedämme tuotantoerän pois myynnistä ja keskeytämme tuotteen toimituksen asiakkaillemme.

Takaisinveto koskee ainoastaan Vakaa-tuotteita (2kg, 6 kg ja 10 kg pusseissa), joiden parasta-ennen päiväys on 09.10.24.

Entä Itämeri ja Vauhti -reseptit?

Alvar Petin Itämeri ja Vauhti -resepteissä ei käytetä kyseistä perunahiutaleraaka-ainetta. Takaisinveto ei siis koske Itämeri ja Vauhti -reseptejä, ja näiden tuotteiden käyttöä voi jatkaa normaalisti.

Alvar Petin muut kuivaruokareseptit (Herkkä, Juuri, Järeä, Kepeä, Pirteä, Solakka, Tyyni, Ötökkä) on valmistettu Tanskassa Nordic Petfood Groupilla, ja näiden tuotteiden käyttöä voi niinikään jatkaa normaalisti.

Mitä seuraavaksi?

Kuluttajia, jotka ovat jo ostaneet Vakaa-reseptin parasta ennen -päiväyksellä 09.10.2024, kehotetaan varotoimena lopettamaan tuotteen käyttö.

Tuotamme samaa Vakaa-reseptiä myös Ruotsin markkinoille Tanskassa tuotantokumppanimme Nordic Petfood Groupin kanssa. Toimitamme Suomen varastolle erän tätä vastaavaa Tanskassa tuotettua reseptiä, jota voimme jatkossa lähettää asiakkaille.

Olemme olleet yhteydessä kaikkiin kyseistä erää ostaneisiin 125 asiakkaaseemme hyvityksen tai korvaavan ruoan osalta.

Odotamme saavamme laboratoriotulokset viimeistään ensi viikon alussa, jotta voimme varmistua Smaak-ruoan oireiden syystä. Myös Vakaa-reseptiä analysoidaan samalla.

Olemme todella harmissamme ja pahoillamme tästä uutisesta, ja tämä varmasti herättää myös teissä huolta. Teemme kaikkemme selvittääksemme mitä ja miksi näin kävi, sekä varmistaakseemme että tuotantokumppanimme täyttävät laatuvaatimuksemme.

Voitte ottaa yhteyttä asiakastukeemme: hello@alvarpet.com

 

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi