Kaskisten tasoristeysonnettomuuden tutkinta on edennyt Kuva: OTKES

Onnettomuustutkintakeskuksen (OTKES) tutkinta Kaskisissa 5.10.2021 sattuneesta tasoristeysonnettomuudesta, jossa ratakuorma-auto törmäsi varoituslaitteettomassa tasoristeyksessä koululaisia kuljettaneeseen linja-autoon on edennyt. Seitsemän nuorta ja linja-auton kuljettaja loukkaantuivat onnettomuudessa. Lisäksi onnettomuudesta seurasi aineellisia vahinkoja.

Onnettomuuteen johtanut tapahtumien kulku on selvillä. Paikkatutkinta sekä onnettomuusajoneuvojen tekninen tutkinta on suoritettu. Asianosaisia on kuultu.

Niin kutsutut kulunrekisteröintilaite- ja ajopiirturitallenteet on saatu purettua viranomaisyhteistyössä. Esimerkiksi sekä bussin (18 km/h) että ratakuorma-auton (35 km/h) nopeudet ennen onnettomuutta on selvitetty.

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkinta kestää keskimäärin 6–9 kuukautta, sillä Onnettomuustutkintakeskuksen tutkinnassa paneudutaan onnettomuuden taustatekijöihin, kuten tehtyihin pelastustoimiin, organisaatioiden turvallisuuden hallintaan sekä olemassa oleviin säädöksiin, määräyksiin ja ohjeisiin.

Tutkimme muun muassa sitä, miten koululaiskuljetuksia järjestetään, miten kuljettajia koulutetaan ja perehdytetään tehtäviin ja miten tämän tyyppisiä hankintoja tehdään. Lisäksi katsomme esimerkiksi, miten palveluntuottajat varmistavat palvelun turvallisuuden. Tästä syystä tutkinnan kesto venyy useampaan kuukauteen, toteaa tutkinnanjohtaja Lasse Laatta.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi