Poliisin ja alkoholitarkastajien anniskelupaikkoihin tekemässä valvonnassa 5.-7. lokakuuta havaittiin järjestyksenvalvontaan liittyviä rikkeitä, laittomasti maassa oleskelevia sekä päihtyneille ja alaikäisille anniskelua sekä myös viitteitä ihmiskaupasta.

Tarkastuksia tehtiin 700 anniskelupaikkaan ja niiden ympäristöön eri puolilla Suomea. Valvontaa suorittivat poliisi ja alkoholitarkastajat. Muutamilla paikkakunnilla mukana oli lisäksi pelastuslaitoksen edustaja ja työsuojeluvalvojia.

? Poliisi ja alkoholitarkastajat joutuivat puuttumaan 170 tapauksessa päihtyneelle anniskeluun ja 18 tapauksessa alkoholia anniskeltiin alaikäiselle, poliisitarkastaja Ari Järvenpää Poliisihallituksesta kertoo.

Valvonnassa havaittiin 51 järjestyksenvalvontaan liittyvää rikettä. Valtaosassa tapauksista järjestyksenvalvojatehtävissä toimivalla henkilöllä ei ollut järjestyksenvalvojakorttia työssään mukana tai henkilöllä ei ollut voimassa olevaa järjestyksenvalvojakorttia.

Valvonnan aikana poliisi kirjoitti erilaisista rikkeistä yli 20 rikosilmoitusta, rangaistusvaatimusta ja rikesakkoa. Valvonnan yhteydessä paljastui mm. kolme huumausainerikosta,

lkomaalaisrikkomuksia, viitteitä ihmiskaupasta sekä tavattiin etsintäkuulutettuja. Lisäksi poliisi teki 15 lastensuojeluilmoitusta. Järjestyshäiriöitä anniskelupaikoissa tai niiden edustalla oli yhteensä 46 tapauksessa.

Anniskeluluvan myöntäneille viranomaisille tehtiin 96 ilmoitusta havaituista rikkomuksista.

Anniskelupaikkojen valvonnassa olivat erityisinä kohteina päihtyneille ja alaikäisille anniskelu, anniskelupaikan järjestyksenvalvonta sekä anniskelutoiminnan vaikutukset ravintolan edustalla ja välittömässä läheisyydessä.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi