Poliisi tutkii Iisalmen alueella tapahtunutta laajaa koronaviruksen altistumisketjua, jossa epäiltynä on Merike Sirelpuu -niminen iisalmelainen yrittäjä.

Sirelpuu toimii yrittäjänä sekä joogasalilla että siivousalalla. Pyydämme kaikkia Sirelpuun kanssa 19.2. – 1.3.2021 välisenä aikana tekemisissä olleita ilmoittautumaan terveysviranomaisille tartuntaketjujen ja mahdollisten altistuneiden jäljittämiseksi. Poliisi julkaisee poikkeuksellisesti kuvan Sirelpuusta, jotta kaikki mahdolliset altistuneet voidaan tavoittaa.

Poliisi toimitti henkilön terveysviranomaisille

Poliisi sai viime viikonloppuna terveydenhuoltoviranomaisilta virka-apupyynnön toimittaa Sirelpuu koronatestiin mahdollisen korona-altistumisen vuoksi. Tapahtumasta on levitetty videomateriaalia muun muassa sosiaalisessa mediassa. Sirelpuu vastusti kiinniottoa ja tapausta tutkitaan virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena. Koronakaranteenimääräyksen rikkomista tutkitaan tällä hetkellä terveyden vaarantamisena ja Sirelpuu on terveysviranomaisten hallussa.

Ota yhteys tartunnanjäljitykseen, jos epäilet altistumista

Jos olet ollut tekemissä Sirelpuun kanssa 19.2.-1.3.2021 välisenä aikana, ole yhteydessä Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän tartunnanjäljitykseen:

  •  040 193 83 26 (3.3.-7.3.2021, klo 9-18)
    Muina aikoina
  • 017 272 2346 (päivystys) tai s-postilla osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi