Porvoon vanhassa kaupungissa sijaitsevassa ravintolakiinteistössä syttyi puoliltaöin tulipalo. Palo saatiin aluksi rajattua rakennuksen ullakkotiloihin mutta myöhemmin se on lähtenyt uudestaan leviämään saman kiinteistön alakertaan sekä levisi rakennuksen välipohjassa sammutustöiden tavoitteena oli estää palon leviäminen rakennuksessa. Palo ei ole levinnyt muihin kiinteistöihin.

Pelastuslaitos oli yhteydessä lähellä tulipaloa sijaitsevien kiinteistöjen ja yritysten omistajiin.

Palossa ei ole aiheutunut henkilövahinkoja, mutta rakennus tulee kärsimään palo- ja vesivahinkoja. Palosta aiheutui savuhaittaa Porvoon keskusta-alueella. Pelastuslaitos kehotti ihmisiä välttämään liikkumista lähialueella. Asukkaita kehotettiin sulkemaan ikkunat ja ovet sekä sammuttamaan ilmanvaihdon.

Sammutustöissä oli parikymmentä pelastusyksikköä.

Rakennus on kärsinyt laajoja palo- ja vesivahinkoja ainakin ravintola Meat Districtin, Ani’s cafén sekä koti- ja keittiöliike Welmansin tiloissa.

Liikenne oli katkaistu Välikadulla ja Jokikadulla. Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys huolehti alueen asukkaista. Läheisestä hotellista siirrettiin alle 10 henkilöä varamajoitukseen jo aiemmin illalla.

Poliisi tutkii tulipalon syttymissyytä.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi